Xωρίς έλεος η Celtic, 9-0 τη Shamrock στο Δουβλίνο

Εντυπωσιακή η Celtic διέλυσε με 9-0 τη Shamrock Rovers μέσα στο Tallaght Stadium, στο τελευταίο της φιλικό, πριν το ματς με τη Linfield στα προκριματικά του Champions League. H μόνη ανησυχία για τους πρωταθλητές Σκωτίας είναι ο τραυματισμός του αρχηγού τους, Scott Brown, που αποχώρησε στο 32’.
O Brendan Rodgers έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που κατέβασε στο 0-0 με τη Slavia Prague, με τον Moussa Dembele να ξεκινά για πρώτη φορά από τις 23 Απριλίου στο 2-0 επί των Rangers στον ημιτειλικό του κυπέλλου Σκωτίας.
Ο 21χρονος Γάλλος είχε τραυματισθεί σε εκείνο το ματς χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν και μαζί του βρέθηκαν στο βασικό σχήμα οι Erik Sviatchenko και Stuart παίρνοντας τη θέση των Leigh Griffiths, Callum McGregor και Dedryck Boyata, με τον τελευταίο να έχει τραυματισθεί και να αναμένεται να μείνει 3 μήνες εκτός αγώνων.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Stephen Bradley, έκανε αρκετές αλλαγές στην ομάδα που ξεκίνησε στη νίκη επί της ισλανδικής Stjarnan την Πέμπτη στο Europa League, με την ομάδα του να φιλοξενεί την προσεχή Πέμπτη τους Τσέχους της Mlada Boleslav στο δεύτετο προκριματικό του Europa. Οι οπαδοί των δύο ομάδων φώναξαν δυνατά στο έκτο λεπτό το όνομα του εξάχρονου οπαδού της Sunderland, Bradley Lowery, που πέθανε από κάρκινο, ως ύστατο φόρο τιμής στη μνήμη του.
OΙ γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά με τον keeper των Bhoys,Craig Gordon, να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση, σταματώντας τον Sean Boyd, όμως η συνέχεια ανήκε στους πρωταθλητές Σκωτίας. Ο Mikael Lustig έκανε το 0-1 στο 11’ με εξαιρετική προσπάθεια και ο Stuart Armstrong διπλασίασε τα γκολ των Bhoys στο 23’. Ο Moussa Dembele,που είχε συμμετοχή στο δεύτεροο γκολ, έκανε το 0-3 στο 28’, μετά από συνδυασμό Sinclair και Tierney και ο Scott Sinclair έκανε το 0-4 στο 41’, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο μέρος.
H Celtic μπήκε κεφάτη και στο β’ μέρος, με το Moussa Dembele να ψάχνει ένα ακόμα γκολ και να χάνει μια-δυό ευκαιρίες. Το 0-5 ήρθε από τον James Forrest στο 61’ και στο 66’ ο Scott Sinclair πέρασε και τον keeper των γηπεδούχων, Horgan κάνοντας το 0-6, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Δεύτερο προσωπικό γκολ και για τον Stuart Armstrong που έκανε τρία λεπτά αργότερα το 0-7. Ο Jonny Hayes που είχε μπει στο 62’ έκανε στο 81’ το 0-8, για να γίνει το εντυπωσιακό 0-9 από τον Tom Rogic στο 86’.
Το ματς αυτό ήταν το τελευταίο τεστ για την ομάδα του Brendan Rodgers, ενόψει του β’ προκριματικού του Champions League κόντρα στη Linfield, με τον τεχνικό των πρωταθλητών Σκωτίας να είναι σαφώς ικανοποιημένος από την αγωνιστικότητα και το πάθος της ομάδας του.

SHAMROCK ROVERS: Ηorgan, Capender (Fitzharris 66), Bone (Gibbons 77), Linthorst (Callan 59), Doona (Cunningham 46), Collins (Gleeson 66), Bolger, McAllistair (English 66), Meenan (Clarke 46), Boyd (Abulu 77), O’Connor (Dillon 46).
CELTIC: Gordon (de Vries 62), Lustig, Simunovic (McGregor 72), Sviatchenko, Tierney (Izaguirre 62), Brown (Bitton 32), Armstrong, Rogic, Forrest (Hayes 62), Sinclair, Dembele (Griffiths 62).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.