51 ματς χωρίς ήττα η Celtic, 1-0 στο Firhill

Με γκολ του Olivier Ntcham στο 25’ η Celtic νίκησε 1-0 την Partick Thistle στο Firhill, φτάνοντας τα 51 ματς χωρίς ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις. Έκανε παράλληλα το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα φέτος, 3 στα 3 στη σεζόν, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι στο φινάλε της αναμέτρησης.
Όπως αναμενόταν ο Brendan Rodgers παρέταξε μια πολύ διαφορετική Celtic, σε σχέση με αυτή που κέρδισε 5-0 την Kilmarnock στο League Cup, κάνοντας πάλι 8 αλλαγές, με τον goalkeeper Craig Gordon, τον αμυντικό Kieran Tierney και τον επιθετικό Jonny Hayes να είναι οι μόνοι που διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα.
Στην άμυνα οι Anthony Ralston, Kristoffer Ajer και Calvin Miller έδωσαν τη θέση τους στους Mikael Lustig, Jozo Simunovic και Nir Bitton, ενώ οι James Forrest, Olivier Ntcham, Scott Brown και Callum McGregor πήραν τις θέσεις των Eboue Kouassi, Kundai Benyu, Stuart Armstrong και Tom Rogic. Χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό στο ξεκίνημα οι πρωταθλητές, με τον Leigh Griffiths να είναι στον πάγκο και τους Hayes και Scott Sinclair να εναλλάσονται μπροστά.
Οι νεοαποκτηθέντες Miles Storey και Conor Sammon μπήκαν κατευθείαν στην αποστολή της Partick Thistle, με τον -δανεικό από τη Hearts- Sammon, να κάνει το ντεμπούτο του στο βασικό σχήμα, παίρνοντας τη θέση του τραυματία Kris Doolan, ενώ ο Storey (που ήρθε από την Aberdeen) έκανε το ντεμπούτο του στο 58’ ερχόμενος από τον πάγκο. Ήταν πρωταγωνιστής στην τελευταία φάση του αγώνα που οι γηπεδούχοι ζήτησαν έντονα πέναλτι.
Oι Doolan και Sammon πήραν τη θέση των Chris Erskine και Kevin Nisbet στην ενδεκάδα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι τους, με τους Niall Keown και Stuart Bannigan να ξεκινούν αντί των Danny Devine και Abdul Osman.
Η Celtic ξεκίνησε με αυτοπεποίθηση και τον Kieran Tierney να βρίσκεται ξανά στο αριστερό άκρο της άμυνας και να βγάζει δύο επικίνδυνες σέντρες στο πρώτο πεντάλεπτο, ενώ ο James Forrest είχε στο 10’ ένα σουτ από πλάγια αριστερά που έφυγε άουτ. Στο 8’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με τον Scott Sinclair να φεύγει από τα αριστερά και να δίνει στον James Forrest το αριστερό σουτ του οποίου απέκρουσε ο keeper των γηπεδούχων, Tomas Cerny.
Ο Cerny έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση στο 25’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Nir Bitton, πετώντας τη μπάλα κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Olivier Ntcham που έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ στο ύψος της περιοχής κάνοντας το 1-0 για τη Celtic. Ο Cerny δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο κι η μπάλα έσκασε μπροστά πριν καταλήξει στα δίχτυα, ενώ φάνηκε να αλλάζει πορεία βρίσκοντας πάνω στον αρχηγό της Celtic, Scott Brown.
Στο 35’ ο Brown είχε μια κεφαλιά, μετά από σέντρα του Mikael Lustig, που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Σε μεγάλα κέφια ο Kieran Tierney έχασε μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Celtic στο 50’, όταν μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή των γηπεδούχων αλλά το πλασέ του έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα η Thistle έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Kris Doolan να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Η Celtic συνέχισε πάντως να ελέγχει το ματς, έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Jozo Simunovic στο 69’ (με τον Callum Booth να διώχνει με το κεφάλι τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή) και με τον Tom Rogic στο 79’, με το σουτ του Αυστραλού από τα αριστερά να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Όσο δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελπίζουν και πάλεψαν σκληρά, στο φινάλε μάλιστα του αγώνα ζήτησαν έντονα πέναλτι, σε άτσαλο μαρκάρισμα του Nir Bitton στον Miles Storey, χωρις να συγκινήσουν το διαιτητή της αναμέτρησης, Andrew Dallas.
Η ομάδα του Rodgers πήρε μια επαγγελματική νίκη και στρέφει την προσοχή της στην Astana, στο πρώτο ματς των play-off του Champions League την Τετάρτη. Όσο για τη Thistle, γνώρισε την 19η  ήττα της στις 20 τελευταίες συναντήσεις της με τη Celtic, νοιώθει πάντως ότι άξιζε κάτι καλύτερο, με ενδεικτικότερη τη φάση που ζήτησε πέναλτι στο φινάλε..
PARTICK THISTLE: Cerny, Elliott, Turnbull, Keown, Booth, Bannigan (McCarthy 82), Lawless (Erskine 64), Barton, Edwards, Sammon, Doolan (Storey 58).
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Bitton, Tierney, Forrest, Ntcham (Armstrong 78), Brown, McGregor (Rogic 62), Sinclair, Hayes (Griffiths 62).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.