Με 6 αλλαγές η Celtic, 2-0 την Kilmarnock

Η Celtic πέρασε νικηφόρα από το Rugby Park, χάρη στα γκολ των James Forrest στο 40’ και Callum McGregor στο 88’, φτάνοντας τις 6 σερί νίκες, με τον Tom Rogic να είναι ο δημιουργός και των δύο γκολ των Bhoys.

O Brendan Rodgers είχε 6 αλλαγές στην ενδεκάδα που διέλυσε με 5-0 την Astana, με τους νεαρούς Anthony Ralston, Kristoffer Ajer και Calvin Miller στην άμυνα και τους Stuart Armstrong και Callum McGregor στα χαφ μαζί με τον Kundai Benyu να είναι στο βασικό σχήμα. Πήραν τη θέση των Mikael Lustig, Nir Bitton, Olivier Ntcham, Scott Sinclair, Leigh Griffiths και Jozo Simunovic.
Tρεις αλλαγές είχαν οι γηπεδούχοι στην ενδεκάδα που ξεκίνησε το προηγούμενο παιχνίδι τους με τους Stephen O'Donnell, Steven Smith και Jordan Jones να παίρνουν τη θέση των Lee Erwin, Chris Burke και του τιμωρημένου Kirk Broadfoot.
H Celtic είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και τον έλεγχο, η πρώτη σημαντική στιγμή της όμως ήρθε στο 30’ με την κεφαλιά του Scott Brown, σε κόρνερ του Stuart Armstrong, να φεύγει άουτ. Η Killie φάνηκε να αντέχει όμως η υπομονή κι επιμονή της Celtic ανταμείφθηκε στο 40’ όταν ο Tom Rogic μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και γύρισε τη μπάλα στον James Forrest που με απευθείας πλασέ έκανε το 0-1. Ο ιδανικότερος τρόπος για να γιορτάσει τα 150 παιχνίδια με τη φανέλα της Celtic o σκόρερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ με μια επικίνδυνη σέντρα του Calvin Miller κανείς όμως δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας.
Ίδια εικόνα στο δεύτερο μέρος με τη Celtic να ελέγχει πλήρως το ματς και να ψάχνει το δεύτερο γκολ, ενώ όσο περνούσε η ωρα οι γηπεδούχοι άρχισαν να ελπίζουν. Καμία ανησυχία για τους πρωταθλητές που διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 88’
Ο Τοm Rogic ήταν ξανά ο δημιουργός, με την πάσα του να βρίσκει τον Callum McGregor που μπήκε στην περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Η Celtic έδειξε ακόμα μια φορά το βάθος στο ρόστερ της, ελπιδοφόρους πιτσιρικάδες και αυτοματισμούς δουλεμένους από πέρυσι, όπως διαπίστωσαν οι 10.069 θεατές που βρέθηκαν στο Rugby Park, μετρώντας πια 41 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα.
Τρίτη σερί ήτα για την Killie που έχει μπει με το αριστερό στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τα 15 ματς χωρίς νίκη κόντρα στη Celtic.

KILMARNOCK: MacDonald, O'Donnell, Wilson, Greer, Taylor, Frizzell, McKenzie, Smith (Brophy 60), Thomas (Burke 75), Jones, K Boyd.
CELTIC: Gordon, Ralston, Ajer, Tierney (Bitton 70), Miller, Brown, Armstrong, Benyu (Lustig 78), Rogic, Forrest (Griffiths 70), McGregor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.