Εκτός Ευρώπης οι Dons

Η Aberdeen έχασε 2-0 στην Κύπρο από τον Απόλλωνα κι αποχαιρέστησε την Ευρώπη σε ένα δραματικό ματς. Οι Andre Schembri στο 17' και Adrian Sardinero στο 86' πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, με τους Dons να χάνουν δύο σημαντικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για να στείλουν το ματς στην παράταση.
Η ατμόσφαιρα ήταν καυτή στη Λάρνακα, όχι μόνο από τις φωτοβολίδες που άναψαν οι οπαδοί του Απόλλωνα, αλλά και από τη θερμοκρασία που έφτασε τους 35 βαθμούς. Στο 25’ έγινε η πρώτη διακοπή για να δροσιστούν με νερό οι παίκτες, οι Dons όμως βρίσκονταν ήδη πίσω στο σκορ. Ο αριστερός μπακ του Απόλλωνα, ο Jander, έστειλε μια σέντρα στην περιοχή, ο Κωνσταντίνος Μακρίδης έστρωσε τη μπάλα στον Andre Schembri κι ο παίκτης που ήρθε από τη Boavista αυτό το καλοκαίρι έκανε το 1-0 στο 17’. Σκορ πρόκρισης, με τον Ryan Christie να εκτελεί απευθείας φάουλ στο 20’ αιφνιδιάζοντας τον Bruno Vale, όμως ο goalkeeper του Απόλλωνα κατάφερε να αποκρούσει. 
Υπήρχε μια διακοπή στο ξεκίνημα του β’ μέρους με τον καπνό από τις φωτοβολίδες που είχαν ανάψει οι οπαδοί του Απόλλωνα να γεμίζει το γήπεδο και τους Dons να ψάχνουν το γκολ που θα γύρισε το ματς. Οι Κύπριοι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 55’, με τον Jander να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και τον Antonio Jakolis να σουτάρει αργότερα πάνω στον keeper των Dons, Joe Lewis. Oι Dons συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, όμως το σουτ του Mackay-Steven στο 75’ σταμάτησε στα σώματα κι ενώ η Aberdeen πίεζε δέχτηκε ένα δεύτερο γκολ στο 86’. Ο Lewis απέκρουσε το σουτ του Μάριου Στυλιανού στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, όμως ο Αργεντίνος Emilio Zelaya ήταν εκεί που έπρεπε για να τη στείλει στα δίχτυα. Η Aberdeen ένα γκολ ήθελε έτσι κι αλλιώς και το έψαξε απεγνωσμένα στο εξάλπετο των καθυστερήσεων. Ο Kenny McLean έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι στο 95’, έστειλε όμως τη μπάλα πάνω στον goalkeeper του Απόλλωνα, για να χάσει στην εκπνοή μια ακόμα ευκαιρία ο Ryan Christie σε ένα δραματικό φινάλε.
Το τελικό 2-0 αφήνει για τέταρτη σερί σεζόν την Aberdeen εκτός Ευρώπης στον γ’ προκριματικό γύρο, έχοντας αποκλειστεί στα προηγούμενα χρόνια από τις Maribor, Kairat Almaty και Real Sociedad.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: Bruno Vale, Joao Pedro, Yuste, Roberge, Santana, Alex (Zelaya 85), Kυριάκου, Alef, Jakolis (Στυλιανού 73), Schembri (Sardinero 65), Maglica.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Reynolds (Wright 78), O'Connor, Considine, Christie, Shinnie, McLean, Stewart (Tansey 64), Stockley (Maynard 54), Mackay-Steven.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.