Πρόκριση για Montrose, 6-5 στα πέναλτι την Ayr Utd

H Montrose προκρίθηκε στους 16 του Challenge Cup, επικρατώντας 6-5 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) της Ayr Utd μέσα στο Somerset Park.
Οι γηπεδούχοι φάνηκε να ξεκινούν καλύτερα, όμως ήταν η Montrose που πήρε το προβάδισμα μόλις στο 2’, χάρη σε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Iain Campbell. H Ayr έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Michael Moffat όμως ο keeper της Montrose, Jordan Millar, έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση. Το 1-1 έγινε στο 28’ με τον Michael Moffat να πασάρει στον Craig Moore κι αυτός να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Ayr πίεσε στο δεύτερο μέρος, με τον Michael Moffat, να νικιέται ακόμα μία φορά από τον keeper, Jordan Millar και τους Gable Endies να αμύνονται μαζικά για να σταματήσουν τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Παρά την πίεση του τελευταίου ημιώρου η Ayr δεν βρήκε το δεύτερο γκολ και το ματς πήγε στην παράταση. Την καλύτερη ευκαιρία της παράτασης είχε η Montrose με τον Connor McLaren να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Jordan Hart αλλά ο keeper των Honest Men κατάφερε να τον σταματήσει. 
Τελικά χρειάστηκαν 120 λεπτά και 14 πέναλτι για να ξεχωρίσουν οι δύο ομάδες, με τους Brian Gilmour και Chris Higgins να στέλνουν άουτ τα πέναλτι που εκτέλεσαν για την Ayr, ενώ το ίδιο έκανε για τη Montrose ο Matty Allan. Τελικά ήταν η ομάδα του League one που έκανε την έκπληξη και βρέθηκε στους 16 του Challenge Cup.
AYR UNITED: Hart, Higgins, Boyle, Rose, Geggan, Moffat (Forrest 73), Crawford, Moore, McDaid (Gilmour 69), D Ferguson (McCowan 114), Docherty (McGuffie 12).
MONTROSE: Millar, Ballantyne, Allan, I Campbell, Steeves, Webster (R.Ferguson 108), Redman, Callaghan, Johnston (Thomson 97), Hay (Templeman 66), R.Campbell (McLaren 73). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.