Αφεντικό στη Noρβηγία η Celtic, 1-0 τη Rosenborg

Με γκολ του James Forrest στο 69’ η Celtic νίκησε 1-0 τη Rosenborg μέσα στο Lerkendal Stadion και προκρίθηκε στα play-off του Champions League, σε ένα ματς που θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ, δείχνοντας χαρακτήρα.
Η Celtic ξεκίνησε με τον Leigh Griffiths στον και τον James Forrest να παίζει μπροστά, όπως έγινε στο φιλικό με τη Sunderland. O Erik Sviatchenko πήρε τη θέση του Kristoffer Ajer στο κέντρο της άμυνας, όμως ο Δανός στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίσθηκε ξανά (έλειψε γι αυτό το λόγο από το πρώτο ματς) στο 23’ και αποχώρησε. Οι Callum McGregor και Jonny Hayes βρέθηκαν στο βασικό σχήμα των Bhoys στη θέση των Olivier Ntcham καιTom Rogic.
Ο Tore Reginiussen ήταν -όπως αναμενόταν μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο ματς- η αλλαγή στο βασικό σχήμα της Rosenborg, με τον Johan Laedre Bjordal να ξεκινά στη θέση του.
Η Celtic ξεκίνησε με πολύ κατοχή, όπως στο πρώτο ματς, με τη Rosenborg να ψάχνει την κόντρα. Στο 15’ οι Νορβηγοί είχαν μια καλή στιγμή όμως το σουτ του Milan Jevtovic από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε εύκολο ο keeper της Celtic, Craig Gordon.
Δύο λεπτά αργότερα ο Mikael Lustig έπιανε μονοκόμματο σουτ σε σέντρα του Kieran Tierney στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ, σε ένα συνδυασμό των δύο ακραίων μπακ της Celtic.
Mεγάλη ευκαιρία για τους Bhoys στο 20’, με τον Jonny Hayes να εκτελεί φάουλ και τον Erik Sviatchenko να πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Nicklas Bendtner έσωσε τους Νορβηγούς, σταματώντας τη μπάλα με το στήθος, πριν αυτή περάσει τη γραμμή, για να τη στείλει κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Sviatchenko χτύπησε σε σύγκρουση με τον Anders Konradsen και στο 25’ έδωσε τη θέση του στον μέσο Nir Bitton. Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 27’ για τη Celtic, με τον James Forrest, να πιάνει από κοντά το πλασέ και τον keeper των Νορβηγών, Andre Hansen, να αποκρούει εντυπωσιακά.
Στο 45’ ο Scott Brown έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Andre Hansen και το ίδιο έγινε δευτερόλεπτα αργότερα στην άλλη περιοχή με την κεφαλιά του Nicklas Bendtner να μαζεύει εύκολα ο Craig Gordon.
Η Celtic ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν οι Νορβηγοί που μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου, χάνοντας την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 47’, όταν το πλασέ του Yann-Erik de Lanlay έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ τη Celtic, με την αντίδραση των Bhoys να έρχεται στο 57’ με ένα φαλτσαριστό σουτ του Kieran Tierney έξω από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα άουτ, κοντά στο «παραθυράκι» της εστίας των Νορβηγών. Ο αρχηγός της Rosenborg, Mike Jensen, έστειλε με τη σειρά του τη μπάλα άουτ στο 61’ σε ένα συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, με το Gordon να ελέγχει τη φάση.
Ο Leigh Griffiths είχε μπει στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα, όμως το γκολ ήρθε από τον άνθρωπο που έκανε τον ..φορ μέχρι τότε, τον James Forrest. O νεαρός εξτρεμ πήρε την εξαιρετική πάσα του Scott Sinclair και βρέθηκε πλάγια δεξιά στην περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ που έστειλε τη μπάλα να βρει το εσωτερικό της δοκού και να καταλήξει στα δίχτυα. 1-0 στο 69’ για τη Celtic, που έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με συρτό απευθείας σουτ του Leigh Griffiths δύο λεπτά αργότερα, με τη μπάλα να βρίσκει σε Νορβηγό αμυντικό και να φεύγει κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Griffiths και ο Mikael Lustig έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ με τη Celtic να μη δείχνει την παραμικρή διάθεση να κλειστεί. Έχασε μάλιστα μια τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 82’ όταν ο σκόρερ της  James Forrest έκλεψε τη μπάλα και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Andre Hansen, όμως ο Noρβηγός keeper κατάφερε να αποκρούσει. Στο 88’ ο Hansen έκανε μία ακόμα απόκρουση σταματώντας τον Leigh Griffiths με τη Rosenborg να δείχνει πια τελειωμένη, έτσι κι αλλιώς χρειαζόταν δύο γκολ κι έδειχνε τυχερή που δεν δέχτηκε αυτή ένα δεύτερο. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Celtic να παίρνει μια πανάξια πρόκριση και να περιμένει τον επόμενο αντίπαλο της στην κλήρωση της Παρασκευής.

ROSENBORG: Hansen, Hedenstadt, Bjordal, Skjelvik, Meling, Jensen, Konradsen, Midtsjoe, Jevtovic (Helland 73), Bendtner, De Lanlay (Vilhjalmsson 73).
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Sviatchenko (Bitton 25), Tierney, McGregor, Brown, Armstrong (Rogic 71), Forrest, Hayes (Griffiths 58), Sinclair.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.