SCOTTISH PREMIERSHIP 2017/18

Πρεμιέρα στη μεγάλη κατηγορία της Σκωτίας, τη σκωτσέζικη Premiership που για τρίτη σερί σεζόν ονομάζεται Ladbrokes Premiership, σύμφωνα με τον σπόνσορ, αφού οι επαγγελματικές λίγκες εξασφάλισαν τη μεγαλύτερη χορηγεία που έγινε ποτέ στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο.

Ας δούμε την ταυτότητα της περασμένης σεζόν:

TI EΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ
Πρωταθλήτρια: Celtic
Τελικός κυπέλλου:
Celtic-Aberdeen 2-1
Tελικός League Cup: Celtic-Aberdeen 3-0
Υποβιβάστηκε από
Premiership : Inverness CT
Προβιβάστηκε από
Championship: Hibernian

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ
H Celtic έχει και πάλι τον πρώτο ρόλο, με την ομάδα του Brendan Rodgers να έρχεται από αήττητο treble και να δείχνει να είναι ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Διιαθέτει βάθος και ποιότητα στο ρόστερ για να διαχειριστεί και τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.
Aberdeen και Rangers ακολουθούν, με τους Dons να έχουν τερματίσει στη 2η θέση τις 3 τελευταίες σεζόν και τους Rangers να έχουν κάνουν μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και να δείχνουν ενισχυμένοι, παρά το κάζο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από την Progres Niederkorn του Λουξεμβούργου.
Ενισχυμένη και η Hearts, μένει να βρεθεί κι κατάλληλος τεχνικός για να αξιοποιήσει το ρόστερ, αφού η διοίκηση το …πήρε απόφαση κι απέλυσε τον Ian Cathro. Από κοντά η Hibernian που αναβιώνει το μεγάλο ντέρμπι του Εδιμβούργου, μετά από 3 χρόνια απουσίας, με την ομάδα του Neil Lennon να είναι ιδιαίτερα μαχητική και φιλόδοξη.
Από 11 παίκτες έχουν πάρει μέχρι τώρα Motherwell και Kilmarnock και 8 η Dundee. Η Hamilton έμεινε χάρη στα play-off πέρυσι, δύσκολα θα κρατηθεί και φέτος στην κατηγορία, φαβορί για απευθείας υποβιβασμό οι Accies.

H Celtic είναι το φαβορί για τον 7ο σερί τίτλο. Ο Rodgers είναι για δεύτερη σερί σεζόν στον πάγκο, η ομάδα απέκτησε πια και ομοιογένεια εκτός από αυτοματισμούς, έγινε προσεκτική ενίσχυση, ο Jonnh Hayes θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό του Partick Roberts που γύρισε στη Manchester City, αφού τελείωσε ο δανεισμός του. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (μόνη εκπρόσωπος της Σκωτίας σε ομίλους και αυτή τη σεζόν, θα παίζει τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβρη σε Champions League ή Europa ) και οι τραυματισμοί που ήρθαν νωρίς (Dembele, Sviatchenko, Boyata), τα εμπόδια των Bhoys.

Οι Rangers είχαν μια απογοητευτική σεζόν πέρυσι, πήραν την 3η θέση και μεταξύ των αρνητικών αποτελεσμάτων ήταν και δύο πεντάρες εντός κι εκτός από τη Celtic. Γνώρισαν εξευτελιστικό αποκλεισμό από την Progres Niederkorn στην Ευρώπη, έδειξαν πάντως καλά στοιχεία στα φιλικά με Marseille, Watford και Sheffield Wednesday. Πήραν 9 πάικτες, αναμένεται να κοντραριστούν με την Aberdeen για τη 2η θέση, αν και τρέφουν ελπίδες για τίτλο, ποντάροντας στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τη κόπωση της Celtic.

H Αberdeen έχει και φέτος τον Derek McInnes στον πάγκο, με τον οποίο πήρε τη 2η θέση για τρίτη σερί σεζόν. Σε όλα δεύτερη ουσιαστικά την περασμένη σεζόν, αφού έχασε από τη Celtic και στους τελικούς του κυπέλλου Σκωτίας και του League Cup. Ο αποκλεισμός για ακόμα μία φορά (τέταρτη σερί) στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, έφερε απογοήτευση, το βάρος ξανά στις εγχώριες διοργανώσεις. Σημαντικές οι αποχωρήσεις των Jonny Hayes και Niall McGinn, οι Greg Stewart και Gary Mackay-Steven θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό. Μεταξύ 2ης και 3ης θέσης οι δυνατότητες των Dons.

Η Hearts κατάφερε να μείνει εκτός Ευρώπης πέρυσι, αφού ο Ian Cathro αποδείχθηκε λίγος για αντικαταστάτης του Robbie Neilson. Οι ιθύνοντες το κατάλαβαν αργά, αφού αποκλείστηκαν από το League Cup στη φάση των ομίλων φέτος. Αναζητείται προπονητής να αξιοποιήσει ένα ρόστερ που δυνάμωσε αρκετά μετά τις προσθήκες των Kyle Lafferty και Christophe Berra. Μεταξύ 4ης και 5ης θέσης η εκτίμηση μας, φυσικά και το κλειδί θα είναι ο νέος τεχνικός.

Η Ηibernian επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 3 χρόνια απουσίας, έχοντας κατακτήσει την Championship. Έχασε τους Jason Cummings και James Keatings, πήρε όμως Danny Swanson, Steven Whittaker και Anthony Stokes. Μαχητική και φιλόδοξη με τον Neil Lennon στον πάγκο, μπορεί να τερματίσει στην πρώτη τετράδα.

Η St Johnstone έχει δείξει εκπληκτική σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, βγήκε στην Ευρώπη για έκτη φορά τις 7 τελευταίες σεζόν! Ο Tommy Wright  στον πάγκο της είναι εγγύηση, οι Saints φαντάζει δύσκολο να πάρουν ξανά την 4η θέση, μπορούν όμως να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα. Αν τα καταφέρουν θα είναι η έβδομη σερί σεζόν που το πετυχαίνουν.

H Kilmarnock τερμάτισε στην 8η θέση πέρυσι, δείχνοντας ότι έχει βρει έναν εξαιρετικό τεχνικό στο πρόσωπο του Lee McCulloch. Ριζικές αλλαγές καθώς ήρθαν 11 παίκτες κι έφυγαν 8, η παραμονή είναι πάλι ο στόχος και μπορεί να επιτευχθεί μάλλον εύκολα. Μπορεί να τερματίσει ξανά στην 8η θέση ακόμα και στην 7η.

Η Dundee κινδύνεψε με υποβιβασμό πέρυσι η πρόσληψη του Neil McCann στο φινάλε αποδείχθηκε ιδανική, κράτησε την ομάδα στην κατηγορία και πείστηκε να συνεχίσει και φέτος. Έφερε 8 νέους παίκτες, ο  Sofien Moussa έδειξε ήδη εκτελεστική δεινότητα (5 γκολ σε  4 ματς), θετικές εντυπώσεις στους ομίλους του League Cup. Μπορεί να τερματίσει από 7η μέχρι 9η.

Η Ross County τερμάτισε στην 7η θέση πέρυσι, φέτος όμως θα της λείψει ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Liam Boyce, που πήγε στη Burton Albion. Οι νεοαποκτηθέντες Billy Mckay και Thomas Mikkelsen καλούνται να καλύψουν το κενό του, οι Staggies θα παλέψουν για την παραμονή τους, δείχνουν ότι θα τα καταφέρουν, 8η και 9η θέση στις δυνατότητες τους.

Η Motherwell βρήκε σταθερότητα με τον Stephen Robinson στον πάγκο, η πρόσληψη του στη θέση του Mark McGhee έσωσε τη σεζόν πέρυσι. Οι Steelmen έδειξαν θετικά στοιχεία στους ομίλους του League Cup, oι Chris Cadden και Louis Moult είναι καλές προσθήκες. Η Motherwell τερμάτισε 10η πέρυσι, μπορεί μια θέση παραπάνω φέτος, δύσκολα θα τερματίσει πιο ψηλά, αναμένεται να κρατηθεί πάντως στην κατηγορία.

Η Patrick Thistle τερμάτισε στην 6η θέση για πρώτη φορά μετά το 1981, σε μια πραγματικά πετυχημένη σεζόν κι ο Alan Archibald ήταν δίκαια υποψήφιος για τεχνικός της χρονιάς. Έχει ένα καλό και δεμένο ρόστερ, γι αυτό έκανε ελάχιστες προσθήκες, με τους Jordan Turnbull και Blair Spittal να δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Δύσκολα θα επαναλάβει το περσινό επίτευγμα, αναμένεται να παλέψει για την παραμονή της. Οποιαδήποτε θέση πάνω από τη 10η θα είναι υπέρβαση, δεν αποκλείεται να βρεθεί στην 11η και να δώσει play-off παραμονής.

Η Hamilton σώθηκε στα play-off παραμονής πέρυσι, φέτος αναμένεται να παλέψει και πάλι για να μείνει στην κατηγορία, κόντρα στα δεδομένα. Έχασε σημαντικούς παίκτες, συνεχίζει να στηρίζεται κυρίως σε ταλέντα, με όλες τις υπόλοιπες ομάδες να έχουν ενισχυθεί όμως, θα είναι υπέρβαση αν αποφύγει τη 12η θέση και τον απευθείας υποβιβασμο.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

ABERDEEN
Έδρα:
Pittodrie Stadium (22.199)
Παρατσούκλι:
The Dons, The Reds, The Dandies
Θέση που τερμάτισε πέρυσι:
Προπονητής:
Derek McInnes
Ήρθαν:
Gary Mackay-Steven, μέσος (Celtic) Kari Arnason, αμυντικός (Oμόνοια Λευκωσίας), Greg Tansey, μέσος (Inverness CT), Nicky Maynard, επιθετικός (MK Dons). Δανεικοί: Greg Stewart, επιθετικός (Birmingham City); Ryan Christie, μέσος (Celtic).
Έφυγαν: Jonny Hayes, μέσος (Celtic), Ryan Jack, μέσος (Rangers), Niall McGinn, fεπιθετικός (Gwangju), Ash Taylor, αμυντικός (Northampton Town), Peter Pawlett, μέσος (MK Dons), Neil Alexander, goalkeeper (Livingston), Cammy Smith, επιθετικός (St Mirren), Aaron Lennox, goalkeeper (Raith Rovers), Robbie Mutch, goalkeeper (Falkirk), Jamie Henry, μέσος (Arbroath), Lawrence Shankland, επιθετικός, Joe Nuttall, επιθετικός, Jamie Henry, επιθετικός, Dylan Thomas, μέσος, Aaron Norris, μέσος.

CELTIC
Έδρα:
Celtic Park (60.837)
Παρατσούκλι:
The Hoops, the Bhoys, the Celts
Θέση που τερμάτισε πέρυσι:
Προπονητής:
Brendan Rodgers
Ήρθαν: Olivier Ntcham, μέσος (Manchester City), Jonny Hayes, μέσος (Aberdeen), Kundai Benyu, μέσος (Ipswich Town).

Έφυγαν: Emilio Izaguirre, αμυντικός (Al-Fayha), Efe Ambrose, αμυντικός (Hibernian), Gary Mackay-Steven, μέσος (Aberdeen), Saidy Janko, αμυντικός (St Etienne), Logan Bailly, goalkeeper (Mouscron), Paul McMullan, μέσος (Dundee United), Eoghan O'Connell, αμυντικός (Bury), Fiacre Kelleher, αμυντικός (Oxford United), Conor McManus, μέσος (Greenock Morton), Kris Commons, μέσος, Leo Fasan, goalkeeper, Luke Donnelly, επιθετικός. Patrick Roberts, μέσος (Manchester City, τέλος δανεισμού). Δανεικοί: Scott Allan, μέσος (Dundee), Sam Wardrop, αμυντικός (Dumbarton).


DUNDEE
Έδρα: Dens Park (11.506)
Παρατσούκλι: The Dees, The Dark Blues
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 10η
Προπονητής: Neil McCann
Ήρθαν: Glen Kamara, ,μέσος (Arsenal), Randy Wolters, μέσος (Go Ahead Eagles), Sofien Moussa, επιθετικός (Lokomotiv Gorna), Jack Hendry, αμυντικός (Wigan Athletic), Lewis Spence, μέσος (Dunfermline Athletic), Elliot Parish, goalkeeper (Accrington Stanley), Roarie Deacon, μέσος (Sutton United). Δανεικός: Scott Allan, μέσος (Celtic).
Έφυγαν: Rory Loy, επιθετικός (Falkirk), Kevin Gomis, σμυντικός, Nick Ross, μέσος, Daniel Higgins, αμυντικός (Kilmarnock), Yordi Teijsse, επιθετικός (Quick Boys), David Mitchell, goalkeeper (Falkirk), Josh Skelly, επιθετικός (Arbroath), Matty Allan, αμυντικός (Montrose), Calvin Colquhoun, μέσος, Kyle Clark, μέσος. Τέλος δανεισμού: Henrik Ojamaa, επιθετικός (Go Ahead Eagles). Δανεικοί: Conor Quigley, αμυντικός (Forfar Athletic), Ian Smith, επιθετικός (Edinburgh City).


HAMILTON ACADEMICAL
Έδρα: New Douglas Park (6.018)
Παρατσούκλι: Τhe Accies
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 11η
Προπονητής-παίκτης: Martin Canning
Ήρθαν: Xavier Tomas, αμυντικός (Lausanne-Sport,; Ryan Fulton, goalkeeper (Liverpool).
Έφυγαν: Gramoz Kurtaj, μέσος (SHB-Da Nang), Blair Adams, αμυντικός (Hartlepool United), Craig Watson, αμυντικός (East Fife), Jack Breslin, αμυντικός (Clyde), Richard Roy, επιθετικός (Broughty Ferry), Alex D'Acol, επιθετικός, Jesus Garcia Tena, αμυντικός, Danny Seaborne, αμυντικός. Τέλος δανεισμού: Remi Matthews, goalkeeper (Norwich City).

HEARTS   
Έδρα: Tynecastle Stadium (17.800)
Παρατσούκλι: Τhe Maroons (νεότερο παρατσούκλι), Hearts, The Jam Tarts, Jambos.
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 5η
Προπονητής: Jon Daly, προσωρινός
Ήρθαν: Kyle Lafferty, επιθετικός (Norwich City), Christophe Berra, αμυντικός (Ipswich Town), Rafal Grzelak, αμυντικός (Korona Kielce), Michael Smith, αμυντικός (Peterborough United), Cole Stockton, επιθετικός (Tranmere Rovers). Δανεικοί: Connor Randall, μέσος (Liverpool), Ashley Smith-Brown, αμυντικός (Manchester City).
Έφυγαν: Ian Cathro, προπονητής, Bjorn Johnsen, επιθετικός (ADO Den Haag,; Callum Paterson, αμυντικός (Cardiff City), Perry Kitchen, μέσος (Randers), Sam Nicholson, μέσος (Minnesota United), Faycal Rherras, αμυντικός (Mechelen), Gavin Reilly, επιθετικός (St Mirren), Billy King, μέσος (Dundee United), Robbie Buchanan, επιθετικός (Cowdenbeath), Αλέξεναδρος Τζιόλης, μέσος, Andraz Struna, αμυντικός, Τάσος Αυλωνίτης, αμυντικός, Juwon Oshaniwa, αμυντικός, Dylan Bikey, επιθετικός, Dale Baxter, μέσος. Τέλος δανεισμού: Moha Choulay, μέσος (Stoke City). Δανεικοί: Nikolay Todorov, επιθετικός (Livingston), Ally Roy, επιθετικός (Dumbarton), Harry Paton, μέσος (Stenhousemuir), Andrew Irving, μέσος (Berwick Rangers), Callum Morrison, μέσος (Stirling Albion).

HIBERNIAN
Έδρα: Easter Road (17.500)
Παρατσούκλι: Hibs, Hibees, The Cabbage
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 1η στην Championship, άνοδος στην Premiership.
Προπονητής: Neil Lennon
Ήρθαν: Vykintas Slivka, μέσος (Juventus), Efe Ambrose, αμυντικός (Celtic), Ofir Marciano, goalkeeper (Ashdod), Danny Swanson, μέσος (St Johnstone), Deivydas Matulevicius, επιθετικός (Royal Mouscron), Steven Whittaker, αμυντικός (Norwich City), Anthony Stokes, επιθετικός (Blackburn Rovers), Simon Murray, επιθετικός (Dundee United).
Έφυγαν: Jason Cummings, επιθετικός (Nottingham Forest), James Keatings, επιθετικός (Dundee United), Fraser Fyvie, μέσος (Dundee United), Chris Humphrey, μέσος (Bury), Jordon Forster, αμυντικός (Cheltenham Town), Alex Harris, μέσος (Falkirk), Danny Handling, επιθετικός (Dumbarton), Scott Gallacher, goalkeeper (Dumbarton), Aaron Dunsmore, αμυντικός (Elgin City), Grant Holt, επιθετικός, Brian McLean, αμυντικός, Jamie Insall, επιθετικός. Δανεικοί: Sam Stanton, μέσος (Dundee United),  Callum Donaldson, αμυντικός (Berwick Rangers), Kevin Waugh,αμυντικός (Berwick Rangers), Lewis Allan, επιθετικός (Edinburgh City),  Sean Mackie, αμυντικός (Edinburgh City).

KILMARNOCK  
Έδρα:
Rugby Park (18.128)
Παρατσούκλι:
Killie, Αyrshire geeks
Θέση που τερμάτισε πέρυσι:
Προπονητής:
Lee McCulloch
Ήρθαν:
Chris Burke, μέσος (Ross County), Gordon Greer, αμυντικός (Blackburn Rovers), Kirk Broadfoot, αμυντικός (Rotherham United), Lee Erwin, επιθετικός (Leeds United), Cammy Bell, goalkeeper (Dundee United), Alex Samizadeh, επιθετικός (Bolton Wanderers), Dom Thomas, μέσος (Motherwell), Stephen O'Donnell, αμυντικός (Luton Town), Calum Waters, αμυντικός (Alloa Athletic), Daniel Higgins, αμυντικός (Dundee), Alan Power, μέσος (Lincoln City).
Έφυγαν: Aaron Splaine, μέσος (Dunfermline Athletic), Lewis Morrison, επιθετικός (St Mirren), Dapo Kayode, αμυντικός, Jack Whittaker, μέσος (Cowdenbeath), Jamie Cobain, αμυντικός. Τέλος δανεισμού: Kristoffer Ajer, μέσος (Celtic), Conor Sammon, επιθετικός (Hearts), Josh Umerah, επιθετικός (Charlton Athletic).

MOTHERWELL  
Έδρα:
Fir Park (13.742)
Παρατσούκλι:
The Well, The Steelmen
Θέση που τερμάτισε πέρυσι:
Προπονητής:
Stephen Robinson
Ήρθαν:
Cedric Kipre, αμυντικός (Leicester City), Ellis Plummer, αμυντικός (Manchester City), Alex Fisher, επιθετικός (Inverness CT), Russell Griffiths, goalkeeper (Everton), Craig Tanner, μέσος (Reading), Gael Bigirimana, μέσος (Coventry City), Andy Rose, μέσος (Coventry City), Charles Dunne, αμυντικός (Oldham Athletic), Trevor Carson, goalkeeper (Hartlepool United), George Newell, επιθετικός (Bolton Wanderers), Dylan King, αμυντικός (Oldham Athletic), Liam Brown, μέσος (Queen's Park).
Έφυγαν: Dom Thomas, μέσος (Kilmarnock), Scott McDonald, επιθετικός (Dundee United), Craig Samson, goalkeeper (St Mirren), Lionel Ainsworth, μέσος (Plymouth Argyle), Joe Chalmers, αμυντικός (Inverness CT), Keith Lasley, μέσος (αποσύρθηκε), Craig Clay, μέσος (Leyton Orient), Dylan Mackin, επιθετικός (Livingston), Craig Moore, επιθετικός (Ayr United), David Ferguson, μέσος (Ayr United), James McFadden, επιθετικός, Stephen Pearson, μέσος, Lee Lucas, μέσος, Tom Fry, μέσος, Jordan Pettigrew, goalkeeper. Τέλος δανεισμού: Zak Jules, αμυντικός (Reading), Oliver Pain, goalkeeper (Sunderland).

PATRICK THISTLE
Έδρα: Firhill Stadium (10.102)
Παρατσούκλι: The Jags, The Maryhill Magyars, The Harry Wraggs, Thistle
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 6η 
Προπονητής: Alan Archibald
Ήρθαν: Milan Nitriansky, αμυντικός (Bohemians 1905), Niall Keown, αμυντικός (Reading),  Blair Spittal, μέσος (Dundee United), Jamie Sneddon, goalkeeper (Cowdenbeath). Δανεικοί: Jordan Turnbull, αμυντικός (Coventry City).
Έφυγαν: Liam Lindsay, αμυντικός (Barnsley), Mark Ridgers, goalkeeper (Inverness CT), Ade Azeez, επιθετικός (Cambridge United), David Amoo, μέσος (Cambridge United), David Wilson, μέσος (Dumbarton), Michael McMullin, αμυντικός (Albion Rovers), Dominic Docherty, μέσος (Queen's Park), Matthew McInally, αμυντικός (Cowdenbeath), Sean Welsh, μέσος, Conor Cullen, goalkeeper; Jamie Hall, μέσος, Struan Herd, goalkeeper. Τέλος δανεισμού: Jason Banton, μέσος (Crawley Town).

RANGERS  
Έδρα: Ibrox Stadium (51.082)
Παρατσούκλι: The Gers, Teddy Bears, Light Blues.
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 3η
Προπονητής: Pedro Caixinha
Ήρθαν: Bruno Alves, αμυντικός (Cagliari), Graham Dorrans, μέσος (Norwich City), Alfredo Morelos, επιθετικός (HJK Helsinki), Ryan Jack, μέσος (Aberdeen), Fabio Cardoso, αμυντικός (Vitoria Setubal), Daniel Candeias, μέσος (Benfica); Carlos Pena, μέσος (Guadalajara), Eduardo Herrera, επιθετικός (Pumas). Δανεικοί: Dalcio, μέσος (Benfica).
Έφυγαν: Barrie McKay, μέσος (Nottingham Forest), Joe Garner, επιθετικός (Ipswich Town), Rob Kiernan, αμυντικός (Southend United), Matt Crooks, μέσος  (Northampton Town); Billy Gilmour, μέσος (Chelsea), Philippe Senderos, αμυντικός, Clint Hill, αμυντικός, Max Ashmore, μέσος, Jordan Gibson, επιθετικός, Amin Bouzaig, επιθετικός, Sam Jamieson, επιθετικός, Josh Jeffries, μέσος. Τέλος δανεισμού: Emerson Hyndman, μέσος (Bournemouth), Jon Toral, μέσος (Arsenal). Δανεικοί: Andy Halliday, μέσος (Gabala), Michael O'Halloran, μέσος (St Johnstone), Robby McCrorie, goalkeeper (Berwick Rangers), Kyle Bradley, αμυντικός (Clyde).

ROSS COUNTY
Έδρα: Victoria Park (Global Energy Stadium σύμφωνα με τον σπόνσορα) (6.541)
Παρατσούκλι: The Staggies
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 7η 
Προπονητής: Jim McIntyre
Ήρθαν: Billy Mckay, επιθετικός (Wigan Athletic), Thomas Mikkelsen, επιθετικός (Odense), Sean Kelly, αμυντικός (AFC Wimbledon), Jim O'Brien, μέσος (Shrewsbury Town, από δανεικός μόνιμος), Tom Grivosti, αμυντικός (Bolton Wanderers). Δανεικοί: Jamie Lindsay, μέσος (Celtic).
Έφυγαν: Liam Boyce, επιθετικός (Burton Albion), Chris Burke, μέσος (Kilmarnock), Ian McShane, μέσος (St Mirren), Chris McLaughlin, αμυντικός (Dumbarton), David Brownlie, αμυντικός (Airdrieonians), Paul Quinn, αμυντικός, Jay McEveley, αμυντικός, Jonathan Franks, επιθετικός, Oscar Gobern, μέσος, Matt Hall, αμυντικός. Τέλος δανεισμού: Milan Lalkovic, μέσος (Portsmouth). Δανεικοί: Mark Foden, goalkeeper (Stirling Albion).

ST JOHNSTONE  
Έδρα: McDiarmind Park (10.673)
Παρατσούκλι: The Saints
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 4η 
Προπονητής: Tommy Wright
Ήρθαν: Stefan Scougall, μέσος (Sheffield United), Callum Hendry, επιθετικός (Blackburn Rovers), Kyle McClean, μέσος (Nottingham Forest), Scott Tanser, αμυντικός (Port Vale). Δανεικοί: Michael O'Halloran, μέσος (Rangers).
Έφυγαν: Danny Swanson, μέσος (Hibernian), Tam Scobbie, αμυντικός (Dundee United), Connor McLaren,επιθετικός (Montrose), George Hunter, επιθετικός, Eoghan McCawl, μέσος. Δανεικοί: Greg Hurst, επιθετικός (East Fife).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.