Έπεισε η Σκωτία, 3-0 στη Λιθουανία

Με γκολ των Stuart Armstrong στο 24’, Andy Robertson στο 30’ και James McArhur στο 72’ η Σκωτία νίκησε 3-0 μέσα στο Vilnius τη Λιθουανία και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση της 2η θέσης του 6ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ.
Η ομάδα του Gordon Strachan ήταν εξαιρετική, έδειξε ύστερα από καιρό να ξέρει τι θέλει από το ματς και να το παίρνει με μια σχετική άνεση. Eκρηκτικό το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Σκωτία να έχει στο 6’ το σουτ του Leigh Griffiths που έφυγε ελάχιστα άουτ, για να ακολουθήσει στο 8’ ένα φαλτσαριστό σουτ του Stuart Armstrong που είχε την ίδια κατάληξη. Στο 9’ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού με τον Arvydas Novikovas να βρίσκεται φάτσα με την εστία και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Craig Gordon. O Novikovas απείλησε ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ που απέκρουσε ο Craig Gordon στο 21’, ακολούθησε μια ευκαιρία για τη Σκωτία με τον Griffiths και στο 24’ το σκορ άνοιξε. 
O Leigh Griffiths εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Stuart Armstrong με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής. Στο 30’ ο Andy Robertson με φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-2 για τη Σκωτία που φάνηκε να τελειώνει το ματς. Πολύ καλοί οι Σκωτσέζοι, έλεγξαν το ρυθμό και πήγαν με αυτό προβάδισμα στα αποδυτήρια. Η ομάδα του Strachan ξεκίνησε με ψυχολογία το β’ μέρος είχε ένα σουτ του Stuart Armstrong στην αγκαλιά του keeper Setkus στο 49’, μια ευκαιρία στο 52’ με τον Leigh Griffiths να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων κι ένα σουτ του Armstrong που έφυγε άουτ στο 57’. Τρία λεπτά αργότερα οι Λιθουανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς, όταν το σουτ του παίκτη της Hibernian, Vykintas Slivka, έφυγε άουτ. Το πλήρωσαν στο 72’ όταν ο James McArthur εκμεταλλεύθηκε την κακή άμυνα των Λιθουανών και έκανε από κοντά το 0-3, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με τους Σκωτσέζους να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις.
Η Σκωτία έπεισε, μπορεί η νεανική Λιθουανία να ήταν τραγική αμυντικά, όμως οι Σκωτσέζοι γκέλαραν παλιότερα σε τέτοια ματς. Αυτή τη φορά είχαν ουσία αυτοπεποίθηση, πήραν το αποτέλεσμα και πηγαίνουν για ένα ακόμα τρίποντο τη Δευτέρα στη Γλασκώβη κόντρα στη Μάλτα. Η νίκη των Σλοβάκων με 1-0 επί της Σλοβενίας ήταν το μόνο κακό για τη Σκωτία, μιας και διατηρήθηκε η διαφορά των 4 βαθμών μεταξύ των δύο ομάδων.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Setkus, Vaitkunas, Kijanskas, Freidgeimas, Borovskij, Zulpa (Spalvis 68), Kuklys, Cernych, Slivka (Verbickas 79), Novikovas, Sernas (Matulevicius 82).
ΣΚΩΤΙΑ: Gordon, Berra, Mulgrew, Robertson, Tierney, Brown, Armstrong (McGinn 84), Forrest (Ritchie 66), Phillips, McArthur, Griffiths (Chris Martin 80). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.