55 ματς χωρίς ήττα η Celtic, μόνη της στην κορυφή

Η Celtic νίκησε 4-0 τη Ross County, έφτασε τα 55 ματς χωρίς ήττα στη Σκωτία, 45 στο πρωτάθλημα κι είναι μόνη της στην κορυφή, μετά το 1-1 της Aberdeen με την Kilmarnock
Ο Dembele επέστρεψε με γκoλ, δύο τέρματα σημείωσε ο James Forrest, ενώ το σκορ άνοιξε ο Tom Rogic σε ένα απόγευμα που όλα πήγαν καλά για την ομάδα του Brendan Rodgers.
O τεχνικός των γηπεδούχων έκανε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την Τρίτη κόντρα στην Paris St-Germain, με τον Moussa Dembele να ξεκινά για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο, είχε να παίξει από τον προκριματικό του Champions League με τη Linfield. Οι Nir Bitton, James Forrest, Jonny Hayes και Tom Rogic ήταν οι άλλοι 4, με τους Mikael Lustig, Kieran Tierney, Olivier Mtcham, Scott Sinclair και Patrick Roberts all να μένουν εκτός ενδεκάδας. Griffiths και Dembele μαζί μπροστά σε ένα 3-1-4-2 του Brendan Rodgers.
Ο εξτρεμ, Jim O'Brien, επέστρεψε στην ενδεκάδα της Ross County ξεπερνώντας τον τραυματισμό του, ο τραυματίας Christopher Routis ήταν εκτός αποστολής, με τους Thomas Mikkelsen και Craig Curran να είναι στον πάγκο των φιλοξενούμενων και τους O'Brien, Alex Schalk και Kenny van der Weg να παίρνουν θέση βασικού.
Η Celtic δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής της και προηγήθηκε στο 13’ με αριστερό σουτ του Tom Rogic από τη γωνία της μικρής περιοχής.

Η Celtic έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με σουτ του 18χρονου Anthony Ralston που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, για να το πετύχει στην αμέσως επόμενη φάση με τον Moussa Dembele
Ο νεαρός Γάλλος γιόρτασε με γκολ την επιστροφή του στα γήπεδα κι η Celtic πήγε στα αποδυτήρια με 2-0 μπροστά στο σκορ.
Η County απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος με τον goalkeeper των BhoysCraig Gordon να σταματά εντυπωσιακά τον Davis Keillor-Dunn, με μια θεαματική εκτίναξη.
Η Celtic απάντησε με μια γρήγορη αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Craig Gordon για να καταλήξει η μπάλα στον Tom Rogic. Το σουτ του Αυστραλού απέκρουσε αυτή τη φορά ο keeper της County, Aaron McCarey, για να πάρει ο James Forrest το rebound και να κάνει το 3-0. 
To 4-0 ήρθε στο 74’, πάλι από τον Forrest, αυτή τη φορά με ένα αριστερό σουτ από το δεξί άκρο της μικρής περιοχής. Ο keeper των Staggies, Aaron McCarey, σταμάτησε τον Scott Sinclair στη συνέχεια κρατώντας σε αξιοπρεπή επίπεδα το σκορ. 
Όμορφο απόγευμα για τους γηπεδούχους, μόνοι πρώτοι και αήττητοι, τρεις διαφορετικοί σκόρερς και ο Dembele επέστρεψε με γκολ. Ο Γάλλος δεν είναι απόλυτα έτοιμος και πριν το ημίωρο βγήκε, η Celtic δείχνει πάντως πανέτοιμη για το ντέρμπι στο Ibrox με τους Rangers την άλλη βδομάδα.
Η Ross County έφτασε τα 4 ματς χωρίς νίκη, είχε όμως να αντιμετωπίσει Aberdeen και Rangers εκτός από τη Celtic.

CELTIC: Gordon, Ralston, Simunovic, Bitton, Forrest, Brown, Armstrong (McGregor 60), Hayes, Rogic, Griffiths (Sinclair 75), Dembele (Eduoard 59).
ROSS COUNTY: McCarey, Naismith, Davies, Kelly (Chow 45), Van der Wegg, Gardyne, Draper (Curran 45), O'Brien, Fraser, Keillor-Dunn (Dow 57), Schalk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.