Θρίαμβος στις Βρυξέλλες για Celtic, 3-0 την Anderlecht

Με γκολ των Leigh Griffiths στο 37’, αυτογκόλ του Kara Mbodji (η μπάλα βρήκε πάνω του στο σουτ του Patrick Roberts) στο 52’ και Scott Sinclair στο 93’, η Celtic νίκησε 3-0 την Anderlecht στις Βρυξέλλες κι έκανε ένα μεγάλο βήμα για να συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα. Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη στα τελευταία 14 ματς σε ομίλους του Champions League για τη Celtic, που έπιασε στη 2η θέση της βαθμολογίας της Bayern, κι ίσως ονειρεύεται πια κάτι παραπάνω από την 3η θέση.

Ο Brendan Rodgers είχε μόνο μία αλλαγή στην ομάδα που κέρδισε 2-0 τους Rangers το Σάββατο με τον Olivier Ntcham να παίρνει τη θέση του Stuart Armstrong στα χαφ, κατεβάζοντας ένα επιθετικό σχήμα.
Η Celtic φάνηκε να χάνει εύκολα τη μπάλα στο πρώτο τέταρτο, πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου τη βρήκε με κατοχή 72%.
Οι Bhoys απείλησαν στο 25’ με κόρνερ του Scott Sinclair και τον Leigh Griffiths να γυρίσει τη μπάλα με τον κεφάλι στον Jozo Simunovic όμως ο αμυντικός των φιλοξενούμενων έκανε φάουλ χάνοντας την ευκαιρία.
Η Celtic άνοιξε το σκορ στο 37’ με τον Olivier Ntcham να βρίσκει τον Kieran Tierney που έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, για να έρθει ο Leigh Griffiths και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Anderlecht προσπάθησε να απαντήσει στο 40’ όμως το σουτ του Sofiane Hanni μάζεψε ο Craig Gordon κι οι Bhoys πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ γεμάτοι αυτοπεποίθηση.
Κάτι που φάνηκε στο 52’, όταν ο Leander Dendoncker έκανε το λάθος που εκμεταλλεύθηκε ο Patrick Roberts που έφερε τη μπάλα στο αριστερό του πόδι κι εξαπέλυσε το σουτ. 
Η μπάλα βρήκε στον Σενεγαλέζο αμυντικό Serigne Mbodji και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στη Celtic.
Στον αντίποδα η έλλειψη αυτοπεποίθησης ήταν εμφανής στους γηπεδούχους, το σουτ του Sofiane Hanni από τα 19 μέτρα έφυγε άουτ 4 λεπτά αργότερα, η Anderlecht φάνηκε να στερεύει νωρίς από λύσεις, ψάχνοντας τα μακρινά σουτ. Ένα τέτοιο εξαπέλυσε ο Pieter Gerkens από τα 32 μέτρα κι αυτή τη φορά χρειάστηκε η εντυπωσιακή απόκρουση του Craig Gordon, που έδιωξε τη μπάλα πριν καρφωθεί στο «παραθυράκι» της εστίας του.
Η απώλεια του Scott Brown στο 70’ (πιθανότατα έπαθε τράβηγμα κι έδωσε τη θέση του στον Nir Bitton), δεν επηρέασε τους Bhoys, που παρότι δεν έπιασαν μεγάλη απόδοση έδειχναν πολύ καλύτεροι από την Anderlecht
Πέτυχαν κι ένα τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Scott Sinclair δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Μια νίκη για τη Celtic, που σε συνδυασμό με την ήττα της Bayern με 3-0 στο Παρίσι από την PSG, δίνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συνάντηση με τους Βαυαρούς την επόμενη αγωνιστική.

ANDERLECHT: Boeckx, Chipciu, Spajic (Mbodji 44), Dendoncker, Deschacht (Stanciu 58), Appiah, Hanni (Bruno 70), Gerkens, Trebel, Onyekuru, Teodorczyk.
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney, Roberts (Forrest 78), Ntcham, Brown (Bitton 71), Rogic (McGregor, 65), Sinclair, Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.