Φάσκελο στον …Δαβίδ, Celtic-PSG 0-5

Η Paris St-Germain πέρασε ένα εύκολο βράδυ στη Γλασκώβη, επικρατώντας άνετα με το εμφατικό 5-0 μιας Celtic, που δεν κατάφερε να προβάλλει σημαντική αντίσταση στο Παριζιάνικο μεγαθήριο, γιατί ως τέτοιο εμφανίστηκε το σύνολο της PSG στο Celtic Park. Ο Γολιάθ παραήταν γίγαντας ή αν θέλετε η Celtic παραήταν Δαβίδ απέναντι της.
O Rodgers έκανε αυτό που σκεφτόταν, έριξε τον 18χρονο Anthony Ralston στο δεξί άκρο της άμυνας, απέναντι στον Neymar, προτιμώντας τον Mikael Lustig δίπλα στον Simunovic στο κέντρο της άμυνας, αφού δεν είχε τους Boyata και Sviatchenko στη διάθεση του. Ο Kieran Tierney ήταν στη φυσική του θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, για μια Celtic που ήταν πολύ πίσω από το ξεκίνημα βλέποντας τις επιθέσεις των Παριζιάνων να έρχονται, σαν την βροχή που έπεφτε στη Γλασκώβη.
Μόλις στο 5’ ο Edison Cavani έχασε την πρώτη ευκαιρία για την PSG, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 15’ αλλά υποδείχθηκε offside, ενώ στο 18’ είχε ένα δυνατό σουτ που σταμάτησε ο keeper των Bhoys, Craig GrdonΜε τη Celtic να ζητά φάουλ στον Scott Sinclair οι φιλοξενούμενοι πέρασαν το κέντρο, ο Adrian Rabiot έβγαλε μια έξοχη μπαλιά, ο Neymar άφησε πίσω του τον Anthony Ralston και νίκησε εύκολα τον Craig Gordon.
Η Celtic που είχε μέχρι τότε ένα μακρινό άστοχο σουτ του Olivier Ntcham στο 9’, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 22’. Ο Leigh Griffiths εκτέλεσε εντυπωσιακά φάουλ από τα 19 μέτρα, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο keeper των Γάλλων, Alphonse Areola.
Η συνέχεια ήταν εφιαλτική για τη Celtic που δέχτηκε δύο γκολ σε 6 λεπτά. Στο 33’ ο Neymar γύρισε τη μπάλα στον Edinson Cavani που βρήκε αέρα, όμως ο Kylian Mbappe ήταν εκεί για να κάνει το 0-2. Ιστορικό γκολ για τον 18χρονο, που ισοφάρισε το ρεκόρ του by Patrick Kluivert, με 7 γκολ στο Champions League από teenager. Στο 39’ ο Jozo Simunovic τράβηξε τον Edinson Cavani στην περιοχή και το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο Ουρουγουανός κάνοντας το 0-3. 
Ένας οπαδός μπήκε στο γόνατο και προσπάθησε να κλωτσήσει τον Kylian Mbappe, απομακρύνθηκε άμεσα από την ασφάλεια του γηπέδου, το περιστατικό όμως μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες στους γηπεδούχους.
Η Celtic έκλεισε καλά το ημίχρονο, με τον Scott Sinclair να χώνεται ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και να πιάνει τη βολίδα, που απέκρουσε σε κόρνερ ο goalkeeper Alphonse Areola.Οι Bhoys όμως είχαν ένα βουνό να ανέβουν στο β’ μέρος και έκαναν ότι μπορούσαν για να το ανέβουν, χωρίς να τα καταφέρουν. Με τους Παριζιάνους σαφώς επαναπαυμένους, με το νου τους περισσότερο στην κόντρα, η Celtic μπήκε στην περιοχή της PSG κι έκανε φάσεις. Στο 46’ ο  Kieran Tierney έβγαλε τη σέντρα αλλά ο Leigh Griffiths δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, ενώ στο 63’ ο Scott Sinclair μπήκε στην περιοχή κι έπιασε το σουτ από δύσκολη θέση, για να νικηθεί ξανά από τον goalkeeper Alphonse Areola.
Αυτή που είχε της μεγαλύτερες ευκαιρίες στο β’ μέρος όμως ήταν πάλι η PSG, έφτασε κοντά σε ένα τέταρτο γκολ στο 67’ με τον Neymar να αστοχεί από κοντά και στο 70’ με τον Anthony Ralston να κοντράρει με αυτοθυσία το σουτ του Kylian Mbappe. Οι Παριζιάνοι βρήκαν δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά στη συνέχεια, μετατρέποντας σε διασυρμό την ήττα της Celtic. Στο 83’ η χαμηλή σέντρα του Julian Draxler, βρήκε τα δάχτυλα του goalkeeper Craig Gordon, πέρασε από τα πόδια του Anthony Ralston, για να βρει στον Mikael Lustig και να καταλήξει στα δίχτυα χρεώνοντας με αυτογκόλ τον Σουηδό αμυντικό.Δύο λεπτά αργότερα με μια απίστευτη κεφαλιά από δύσκολη θέση ο Edinson Cavani διαμόρφωσε το τελικό 0-5.
Με τη Bayern να επικρατεί την ίδια ώρα 3-0 της Anderlechet, η Celtic φαίνεται να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που τη θέλουν να παλεύει με τους Βέλγους για την 3η θέση, σε μια βραδιά που θα μπορούσε να είναι καλύτερη αλλά και χειρότερη για την ομάδα του Brendan Rodgers, που γνώρισε τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα της ιστορίας της.
CELTIC: Gordon, Ralston, Lustig, Simunovic,Tierney, Roberts (Forrest 78), Ntcham, Brown, Armstrong (Rogic 45), Sinclair, Griffiths (Edouard 69).
PARIS SG: Areola, Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa, Verratti, Motta, Rabiot (Draxler 61), Mbappe (Lo Celso 84), Cavani, Neymar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.