«Ακαδημαϊκή» ανάκαμψη για Gers, 4-1 τη Hamilton

Mε δύο γκολ του Declan John σε 4 λεπτά (21’ και 25’) οι Rangers γύρισαν το ματς με τη Hamilton (που προηγήθηκε στο 1’ με τον Danny Redmond) για να επικρατήσουν τελικά με 4-1 (Candeias στο 27’ και Dorrans στο 59’ με πέναλτι), σε ένα ματς με δύο πέναλτι (ο Rakish Bingham έχασε στο 72’ αυτό των Accies) και  μια αποβολή (του Ryan Jack των Rangers στο 53’).
O Darren Jamieson έκανε το ντεμπούτο του στην εστία των γηπεδούχων, αφού ο βασικός keeper των Accies, Gary Woods, είναι τραυματίας, ενώ ο Declan John επέστρεψε στην ενδεκάδα των Gers κι έμελλε να πετύχει τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα τους. Ο 19χρονος Ross McCrorie συνέχισε στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Kenny Miller έμεινε, όπως αναμενόταν, εκτός αποστολής, με τον Caixinha να τον στέλνει να προπονηθεί με την Under-20 των Gers.
To παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, με τον Rakish Bingham να περνά τον Fabio Cardoso να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει. Ο keeper των Gers, Wes Foderingham, απέκρουσε αλλά ο Danny Redmond πήρε το rebound κι εστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μόλις στο πρώτο λεπτό.
Την υπόθεση ανέλαβε ο Declan John που εξέθεσε τον Γιάννη Σκόνδρα στη φάση του 21’ στέλνοντας τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Darren Jamieson, για να ισοφαρίσει για τους Gers. O δανεικός από την Cardiff- αριστερός μπακ σκόραρε ξανά 4 λεπτά αργότερα, νικώντας ξανά τον Darren Jamieson στην κλειστή του γωνία γυρίζοντας το ματς για τους φιλοξενούμενους.
Στο 27’ η λομπα του Graham Dorrans πάνω από την άμυνα των Accies βρήκε τον Daniel Candeias που έκανε το 3-1 κι έτρεξε να το πανηγυρίσει με τον προπονητή του, Pedro Caixinha. Τρία γκολ μέσα σε 6 λεπτά για τους Gers φάνηκε να κρίνουν το ματς, χρειάστηκε όμως και ο Wes Foderingham. Ο keeper των Gers απέκρουσε τη βολίδα του Danny Redmond στο 36’ και το 1-3 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.
Στο 53’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες όταν ο Ryan Jack, που είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα, έκανε ένα άγαρμπο φάουλ στον Greg Docherty.  Λίγο αργότερα ο Carlos Pena χτύπησε με τον αγκώνα τον Greg Docherty κι οι Gers στάθηκαν τυχεροί που δεν είδε τη φάση ο διαιτητής γιατί θα έμεναν με 9 παίκτες.
Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν επηρέασε τους μπλε της Γλασκώβης που κέρδισαν πέναλτι στο 57’ όταν ο Jason Holt ανατράπηκε από τον Alex Gogic, με τον γιο του παλιού άσου του Ολυμπιακού να μην παίρνει ούτε κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε αλά Panenka ο Graham Dorrans κάνοντας το 1-4. Πέναλτι κέρδισε και η Hamilton, στο 71’ σε αντροπή του Botti Biabi από τον Ross McCrorie, όμως ο Rakish Bingham δεν το εκτέλεσε καλά κι ο Wes Foderingham πρόσθεσε ακόμα μια απόκρουση στο ενεργητικό του. Ο keeper των Gers σταμάτησε και τους Steven Boyd στο 78’ και Botti Biabi στο 88’ κι ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό αν δε βρισκόταν στη μέρα του.
Οι Gers επεστρεψαν στις νίκες, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας μετά από δύο ματς χωρίς νίκη, ενώ οι Accies έφτασαν τις 4 σερί ήττες στο πρωτάθλημα και τα 5 ματς χωρίς νίκη, με τον Γιάννη Σκόνδρα να έχει μια πολύ κακή βραδιά και το ντεμπούτο του Darren Jamieson κάτω από τα δοκάρια κάθε άλλο παρά ιδανικό να είναι.

HAMILTON: Jamieson, Σκόνδρας, McMann, Tomas, Imrie, Docherty, Bingham, Redmond (Donati 62), A.Crawford (S.Boyd 76), Gogic, Longridge (Biabi 64).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, John, Cardoso, Jack, Dorrans, Windass, Morelos (Herrera 74), Candeias (Gomes 90), Pena (Holt 55), McCrorie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.