Θρίαμβος για Motherwell, 3-0 την Aberdeen

Με δύολ γκολ του Louis Moult στο 12’ και το 85’ κι ένα του Peter Hartley στο 19’ η Motherwell νίκησε 3-0 την Aberdeen και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του League Cup. Πολύ καλύτεροι οι Steelmen είχαν και δοκάρι στο 74’ σε σουτ του Allan Campbell, με τον keeper των Dons, Joe Lewis, να φέρει ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ.

H Motherwell είχε μόλις μία αλλαγή στην ενδεκάδα που ξεκίνησε το Σάββατο στο 2-2 με τη Hibernian, κι αυτή αναγκαστική, αφού ο αμυντικός Charles Dunne ήταν τιμωρημένος. Τη θέση του στο βασικό σχήμα πήρε ο Stevie Hammell.
Τέσσερις αλλαγές για την Aberdeen στην ομάδα που ξεκίνησε στο 1-1 με την Kilmarnock, με τον Mark Reynolds να παίρνει τη θέση του Kari Arnason στην άμυνα, ενώ οι μέσοι Dominic Ball, Ryan Christie και Gary Mackay-Steven ξεκίνησαν αντί των Scott Wright, Greg Stewart και Nicky Maynard.
Η Motherwell προηγήθηκε στο 12’ χάρη σε ένα απίστευτο από -ποιόν άλλον- τον Louis Moult. Παρά το μαρκάρισμα του Ryan Bowman ο φορ της Motherwell γύρισε τη μπάλα με κάτι σαν …ψαλίδι, αιφνιδιάζοντας τον keeper των Dons Joe Lewis που είδε τη μπάλα να φεύγει από τα χέρια του και να καταλήγει στα δίχτυα.
Οι Dons έχασαν μια ευκαιρία με κεφαλιά του Andrew Considine στο 16’ και τρία λεπτά αργότερα δέχτηκαν και δεύτερο γκολ.
Ο Stevie Hammell εκτέλεσε φάουλ σαν κόρνερ και ο  αμυντικός Peter Hartley έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με τον  Joe Lewis, να κάνει ακόμα ένα λάθος δεχόμενος γκολ στη γωνία του.
Κυριαρχία των γηπεδούχων στη συνέχεια, με την κεφαλιά του Ryan Bowman να μη βρίσκει στόχο στο 32’, αλλά να πηγαίνει στον Cedric Kipre που τη γύρισε στον Louis Moult, όμως την κεφαλιά-ψαράκι του τελευταίου κατάφερε να απομακρύνει ο αμυντικός των Dons, Andrew Considine.
H Μotherwell μπήκε το ίδιο κεφάτη και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Louis Moult να φτάνει πάλι κοντά στο γκολ, όμως αυτή τη φορά ο Joe Lewis αντέδρασε σωστά.
Σπασμωδική αντίδραση από την Aberdeen, με τον Adam Rooney να χάνει μια ευκαιρία και τον Ryan Christie να αναγκάζει τον keeper της Well, Trevor Carson, να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση. Η Motherwell άγγιξε το 3-0 στο 74’ με το σουτ του Allan Campbell να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, να κυλά στη γραμμή για να βρεί το άλλο δοκάρι.
To 3-0 ήρθε στο 85’ με βολίδα του Louis Moult από δύσκολη θέση, πλάγια δεξιά, με τον φορ της Motherwell να φτάνει τα 4 γκολ στα δύο τελευταία ματς των Steelmen.
Πανάξια πρόκριση για τους γηπεδούχους που βρέθηκαν στα ημιτελικά του League Cup για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11. Πρώτη ήττα για τους αποκαρδιωτικούς Dons μετά από ένα αήττητο σερί 7 αγώνων.

MOTHERWELL: Carson, Tait, Hammell, Hartley, Cadden, McHugh, Moult (Tanner 90+2), Bowman (Fisher 87), Rose (Grimshaw 70), Kipré, Campbell.
ABERDEEN: Lewis, Logan, O'Connor, Reynolds (Arnasen 52), Considine, Ball (Tansey 67) Shinnie, Mackay-Steven (Rooney 37), Christie, McLean, May.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.