Δραματικός αποκλεισμός για Σκωτία 2-2 στη Σλοβενία

Η Σκωτία έμεινε εκτός από μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, με δραματικό τρόπο, φέρνοντας 2-2 στη Σλοβενία. Το παιχνίδι στη Λιουμπλιάνα φάνηκε να πηγαίνει ιδανικά για τη Σκωτία που προηγήθηκε με γκολ του Leigh Griffiths στο 32’, όμως οι Σλοβένοι έφτασαν στην ανατροπή με δύο γκολ του Roman Bezjak στο 52’ και το 72’ που αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» μπαίνοντας στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Robert Snodgrass μπήκε στο 79’ κι έκανε στο 88’ το 2-2 για τη Σκωτία που έφτασε κοντά σε ένα τρίτο χωρίς να το πετύχει, με τους Σλοβένους να παίζουν με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις μετά την αποβολή του Bostjan Cesar στο 92’.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Jan Repas, Jasmin Kurtic και Tim Matavz αντί των Bezjak, Krhin και Sporar και φάνηκε να παίζουν το 4-4-2 που περίμενε ο Gordon Strachan, με τον Bostjan Cesar, να φτάνει τις 100 συμμετοχές με την εθνική Σλοβενίας.
Ο Strachan έκανε την έκπληξη ξεκινώντας με δύο επιθετικούς έχοντας τον Chris Martins δίπλα στο Leigh Griffiths.
 H Σλοβενία μπήκε πολύ δυνατά κι έφτασε στο γκολ μόλις στο 6’ με το σουτ του Tim Matavz, όμως ο keeper των Σκωτσέζων, Craig Gordon κατάφερε να αποκρούσει. Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στους Σλοβένους, με τη Σκωτία να προσπαθεί να βγει στην κόντρα.
H Σκωτία συνήλθε κι έκανε την πρώτη της φάση στο 17’ με τον Chris Martin να πιάνει το σουτ και τον υψηλόσωμο keeper των Σλοβένων, Jan Oblak, να μαζεύει εύκολα τη μπάλα.
Το γκολ ήρθε για τη Σκωτία στο 32’ με τον Darren Fletcher να γυρίσει με κεφαλιά τη μπάλα στην περιοχή και τον Leigh Griffiths να ζυγίζει για να πιάσει το μονοκόμματο αριστερό σουτ κάνοντας το 0-1. Τέταρτο γκολ για τον φορ της Celtic στα 5 τελευταία ματς της Σκωτίας που άρχισε να ονειρεύεται. Η απειλή των Σλοβένων δεν είχε παύσει όμως και το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ στο 44’ του Josip Ilicic, που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Η Σκωτία φάνηκε νωθρή στο ξεκίνημα του β’ μέρους και το πλήρωσε στο 51’ όταν ο Roman Bezjak, που είχε μπει στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, έκανε με κεφαλιά το 1-1, αξιοποιώντας στο έπακρο τη σέντρα του Josip Ilicic.
Οι Σλοβένοι άγγιξαν την ολική ανατροπή χάνοντας δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό, με τον Bezjak  στο 55’ και τον Craig Gordon να κρατά όρθιους τους Σκωτσέζους.
Η Σλοβενία έδειχνε καλύτερη απέναντι σε μια Σκωτία που έψαχνε να βρει αντίδραση. Στο 61’ ο Ikechi Anya έπιασε ένα σουτ από τα πλάγια που μάζεψε εύκολα ο Jan Oblak, με τους Σλοβένους να δείχνουν πάντα πιο επικίνδυνοι και να φτάσουν στην ανατροπή στο 72’. Απανωτά λάθη στην περιοχή των Σκωτσεζων για να φτάσει η μπάλλα στον Roman Bezjak που την έστειλε στα δίχτυα. 
Η Σκωτία ήθελε τώρα δύο γκολ κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 77’ με τον Darren Fletcher να στέλνει τη μπάλα άουτ.
Κι ενώ όλα έδειχναν χαμένα, ήρθε ο Robert Snodgrass ήρθε στο 88’ να κάνει το 2-2 δίνοντας δραματικό τόνο στο ματς.
Ο Darren Fletcher εκτέλεσε φάουλ κι ο Snodgrass κοντρόλαρε στην περιοχή και με ένα δύσκολο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα και την αγωνία στο κατακόρυφο.
Οι Σκωτσέζοι έχασαν μια ευκαιρία να κάνουν το 2-3 στο επόμενο λεπτό, όταν η μπάλα άλλαξε πορεία στη σέντρα του Phillips όμως ο Oblak κατάφερε να αποσωβήσει το αυτογκόλ του .To ματς έγινε ροντέο κι αμέσως μετά με τον Snodgrass να φτάνει με κεφαλιά κοντά σε ένα τρίτο, αλλά και τους Σλοβένους να χάνουν μια ευκαιρία. Οι Σλοβένοι έχασαν στο 92’ και τον Bostjan Cesar που αποβλήθηκε, κάνοντας ακόμα πιο δραματικά τα λεπτά που ακολούθησαν. Η νίκη δεν ήρθε ποτέ για τη Σκωτία, ούτε η πολυπόθητη 2η θέση, ήταν η 10η σερί προκριματική φάση που οι Σκωτσέζοι φεύγουν με σκυμμένα τα κεφάλια.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Oblak, Struna (Skubic 45), Mevlja, Cesar, Jokic, Kurtic, Rotman, Ilicic, Repas (Bezjak 45), Matavz, Verbic (Vetrih 89).
ΣΚΩΤΙΑ: Gordon, Berra, Mulgrew, Robertson, Tierney (Steven Fletcher 80),, McArthur (Snodgrass 79), Darren Fletcher, Bannan, Martin (Anya 52), Griffiths, Phillips.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.