Υποταγή στους Βαυαρούς και ήττα με 3-0 για τη Celtic

Η Celtic παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Bayern, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0, σε μια από τις πιο εύκολες -όπως αποδείχθηκε- βραδιές των Βαυαρών.
Όπως αναμενόταν ο Scott Brown επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της Celtic όπως και ο Stuart Armstrong στα χαφ και με τον Jozo Simunovic να είναι τραυματίας, ο Brendan Rodgers προτίμησε να γυρίσει τον Mikael Lustig στο κέντρο της άμυνας, δίνοντας το δεξί άκρο στον Cristian Gamboa. Ο Κοσταρικανός πέρασε ένα εφιαλτικό απόγευμα, εκτεθειμένος σχεδόν σε όλες τις φάσεις.
Oι Bαυαροί είχαν κέφια και μπορεί να μην είχαν διαθέσιμους τους Franck Ribery Manuel Neuer, Javi Martinez και Juan Bernat, αλλά μπορούσαν παρόλα αυτά να αφήσουν στον πάγκο τους Arturo Vidal και James Rodriguez.
Η Celtic στάθηκε τυχερή στο ξεκίνημα, στη φαση του 6’ όταν ο Thiago έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την Robert Lewandowski, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, με το replay να δείχνει ότι η μπάλα δεν έχει βγει έξω πριν το γύρισμα του Πολωνού. Οι «Κέλτες» φάνηκε στέκονται καλύτερα στα πρώτα 10-15 λεπτά, αλλά η Bayern ήταν καταιγστική, με πολλές ευκαιρίες, επιλογές και φάσεις στα σκωτσέζικα καρέ.
Στο 17’ ο Joshua Kimmich έβγαλε τη σέντρα για να πιάσει την καρφωτή κεφαλιά ο Robert Lewandowski και να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Craig Gordon για να έρθει από κοντά ο Thomas Muller και να κάνει το 1-0. 
Στο 21’ νέα κεφαλιά του Lewandowski έφυγε ελάχιστα άουτ, στο 24’ στο σουτ του Kingsley Coman η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στην αγκαλιά του Craig Gordon και στο 28’ έγινε το 2-0. 
Ο Kingsley Coman ξέφυγε εύκολα από τον Cristian Gamboa κι έβγαλε τη σέντρα για τον Joshua Kimmich, που με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Craig Gordon. Ένα λεπτό αργότερα ο Craig Gordon απέκρουσε ακόμα μία κεφαλιά του Robert Lewandowski. Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους ήταν λυτρωτικό για τη Celtic, όμως οι Βαυαροί είχαν τα ίδια κέφια και στην επανάληψη. Κόρνερ του Arjen Robben στο 50’, κεφαλιά του αμυντικού Mats Hummels και 3-0 για τους γηπεδούχους.
H Βayern φάνηκε να ρίχνει ρυθμό κι η Celtic είχε μια εξαιρετική προσπάθεια του Kieran Tierney στο 53’, με το σουτ του νεαρού μπακ να εξουδετερώνεται με διπλή προσπάθεια από τον keeper Sven Ulreich. Ο Tierney είχε και δοκάρι στο 70’, όταν στη βολίδα που έπιασε ο Ulreich κατάφερε να βρει με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα στέλνοντας τη στο δοκάρι. Μία μεγάλη ακόμα ευκαιρία έχασε η Celtic στο 74’ με τον Scott Sinclair να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Sven Ulreich, που στη συνέχεια απέκρουσε και την προσπάθεια τουTom Rogic.
Σαφώς καλύτερο το β’ μέρος για τους Bhoys, όμως είχαν κι οι Βαυαροί ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ, με τον Craig Gordon να αποκρούει στο 73’ το σουτ του Arjen Robben, ενώ στο 88’ ο Vidal έστειλε από κοντά τη μπάλα στην αγκαλιά του Gordon. Ο Gordon που έκανε και μια εκπληκτική απόκρουση στο 92' σταματώντας τον Miller.
Λίγα πράγματα αλλάζουν με την ήττα της Celtic, αφού την ίδια ώρα η Anderlecht έχανε με 4-0 στην έδρα της από την PSG, με τους Bhoys να έχουν το προβάδισμα για την 3η θέση, αφού διαπίστωσαν απόψε ότι οι δύο πρώτες δεν είναι για τα …κυβικά τους σε αυτόν τον όμιλο.

BAYERN MUNICHUlreich, Kimmich (Rafinha 80), Hummels, Boateng, Alaba, Robben, Rudy, Thiago (Vidal 67), Coman (Rodriguez 78), Muller, Lewandowski.
CELTIC: Gordon, Gamboa, Lustig, Boyata, Tierney, Roberts (Forrest 78), Ntcham, Brown, Sinclair, Armstrong (Rogic 67), Griffiths (Dembele 67).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.