O Moult έστειλε τη Well στον τελικό, 2-0 τους Rangers

Mε δύο γκολ του Louis Moult στο 52’ και το 74’ η Motherwell νίκησε 2-0 τους Rangers στο Hampden Park και προκρίθηκε στον τελικό του League Cup.
Ήταν ένας συναρπαστικός τελικός, με τους δύο τεχνικούς να αποβάλλονται στο 67’ και την ένταση να χτυπάει κόκκινο.

O Kenny Miller βρέθηκε πάλι εκτός αποστολής των Rangers, με τον Pedro Caixinha να αλλάζει goalkeeper ξεκινώντας τον Jak Alnwick στη θέση του Wes Foderingham, με τον 24χρονο που ήρθε από την Port Vale να έχει παίξει στους δύο προηγούμενους γύρους του League Cup. Η άλλη αλλαγή στην ενδεκάδα των Gers ήταν ο Ryan Jack που εξέτισε την ποινή του κι επέστρεψε στα χαφ παίρνοντας τη θέση του Jason Holt.
Ο τεχνικός της Motherwell, Stephen Robinson, είχε την ίδια 18άδα που νίκησε τη Hamilton το περασμένο Σάββατο, χωρίς φυσικά να πειράξει καθόλου την ενδεκάδα του.
Μόλις στο πρώτο λεπτό οι Rangers έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Josh Windass σούταρε πάνω στον goalkeeper της Well, Trevor Carson, για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο η Motherwell στο 17’ όταν ο Louis Moult σούταρε πάνω στον Jack Alnwick. Οι Gers ήταν καλύτεροι αλλά οι ευκαιρίες του ημιχρόνου ανήκαν στους Steelmen. Στο 33’ ο Chris Cadden έπιασε μια βολίδα έκω από την περιοχή που απέκρουσε δύσκολα ο Jak Alnwick, ενώ κοντά στο γκολ έφτασε και ο Cedric Kipre με τον Ryan Jack να διώνχνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Oι Gers μπήκαν δυνατά στο β’ μέρος, με τον Carlos Pena να στέλνει με κεφαλιά άουτ στο 49,’ να πασάρει στο 50’ στον Josh Windass όμως ο keeper Trevor Carson βγήκε εγκαίρως και σταμάτησε τον Άγγλο.
Δύο λεπτά αργότερα η Motherwell πήρε το προβάδισμα. Σε κόρνερ που εκτελέστηκε ο keeper Jak Alnwick δεν έδιωξε καλά κι ο Louis Moult ήταν αυτός που κατάφερε, στην τρίτη προσπάθεια, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα βρήκε δύο φορές στο δοκάρι.
Το ματς έγινε αρκετά σκληρό στη συνέχεια, η Motherwell είχε ήδη δυνατά μαρκαρίσματα στο ενεργητικό της, η ένταση ήταν δεδομένη οι δύο προπονητές αντάλλαξαν λόγια κι αποβλήθηκαν κι οι δύο στο 67’.
Rangers πίεζαν συνεχώς χωρίς να κάνουν τη μεγάλη φάση και στο 74’ o Μοult τους έδωσε τη χαριστική βολή. Με μια εντυπωσιακή λόμπα από τα 20 μέτρα «κρέμασε» τον Jak Alnwick διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
Οι Gers είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς στο 85’ όμως ο keeper, Trevor Carson, σταμάτησε την κεφαλιά του Alfredo Morelos.
Μεγάλη νίκη για τη Motherwell, με τον τεχνικό της να δικαιώνεται λέγοντας ότι η ομάδα του πάει για να διαψεύσει τα προγνωστικά. Οι Steelmen πηγαίνουν στον πρώτο τους τελικό μετά το 2011 (ήττα με 3-0 από τη Celtic στο κύπελλο Σκωτίας) και πρώτο τελικό League Cup μετά το 2005 (ήττα με 5-1 από τους Rangers).

RANGERS: Alnwick, Tavernier, Alves, Cardoso (McCrorie 67), John, Jack, Dorrans, Windass (Herrera 75), Candeias, Peña (Nemane 60), Morelos.
MOTHERWELL: Carson, Tait, Kipré, McHugh, Hartley, Dunne, Campbell (Bigirimana 72), Rose, Cadden, Bowman (Fisher 90), Moult.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.