H Σκωτία τις ευκαιρίες, η Ολλανδία το γκολ, 0-1 στο Pittodrie

H Σκωτία έχασε αρκετές ευκαιρίες, για να γνωρίσει την ήττα με 1-0 στο Pittodrie από την Ολλανδία, με τον Memphis Depay να σημειώνει στο 41’ το γκολ που έκρινε τη φιλική αναμέτρηση.
O Malky Mackay είχε τρεις παίκτες που φόρεσαν για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής στη βασική ενδεκάδα. Ο μεσοεπιθετικός της Aberdeen (δανεικός από τη Celtic) Ryan Christie, o μέσος των Rangers, Ryan Jack, και ο μέσος της Celtic, Callum McGregor, ήταν αυτοί που έκαναν το ντεμπούτο τους με το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Δεύτερη συμμετοχή για τον χαφ της Aberdeen, Kenny McLean, με τον αριστερό μπακ της Celtic, Kieran Tierney, να παίζει στο κέντρο της άμυνας παίρνοντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. centre-back tonight alongside Hearts' Christophe Berra.
Η Ολλανδία κατέβασε μια πολύ δυνατή ενδεκάδα, με τους 5 από τους παίκτες που ξεκίνησαν να παίζουν στην Αγγλία. Ο δεξιός μπακ της Crystal Palace, Timothy Fosu-Mensah (δανεικός από τη Manchester United), ο κεντρικός αμυντικός της Southampton (πρώην της Celtic) Virgil van Dijk, ο αμυντικός της Bournemouth, Nathan Ake, ο Daley Blind της Manchester United και ο Georginio Wijnaldum της Liverpool ήταν οι 5 Ολλανδοί από την αγγλική Premier League.
O μέσος των Rangers, Ryan Jack, έκανε ένα κακό γύρισμα στον keeper, Craig Gordon, στο πρώτο λεπτό κι ακούστηκαν πολλές αποδοκιμασίες σε βάρος του, στο ντεμπούτο του στην εθνική.
Η Σκωτία ήταν πάντως κεφάτη, έκανε δύο καλές φάσεις με δημιουργό τον Matt Phillips στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ είχε και μια βολίδα του Kieran Tierney από το 27 μέτρα με την keeper των Ολλανδών, Jasper Cillessen, να αποκρούει.
Το σκορ όμως άνοιξε από τους Ολλανδούς. Ο Matt Phillips ήταν αυτός που έχασε τη μπάλα και σε μια γρήγορη αντεπίθεση των Ολλανδών ο Ryan Babel έβγαλε τη σέντρα κι ο Memphis Depay έκανε εύκολα το 0-1 στο 41’.
Οι Ολλανδοί άλλαζαν καλά τη μπάλα χωρίς πάντως να πείθουν κι ήταν οι Σκωτσέζοι που συνέχιζαν να βγαίνουν μπροστά. Στο 68’ ο Jasper Cillessen απέκρουσε το αριστερό σουτ του Callum McGregor, ενώ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 72’ με τον Ryan Fraser, να χώνεται στην άμυνα των Όλλανδών, αλλά το αριστερό σουτ-λασέ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι δε φάνηκε πάντως να ενδιαφέρονται για ένα δεύτερο γκολ, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κι άξιζαν το βαθμό της ισοπαλίας, οι 17.883 θεατές που βρέθηκαν στο Pittodrie, δεν είχαν πολλά παράπονα, η επόμενη μέρα της εθνικής Σκωτίας είναι αυτή που έχει ενδιαφέρον.
ΣΚΩΤΙΑ: Gordon, Jack, Berra (Mulgrew 45), Tierney, Robertson, McLean, McGinn, McGregor (Cummings 87), Forrest (Fraser 71), Christie, Phillips.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Cillessen, Fosu-Mensah (Veltman 73), van Dijk, Rekik, Ake, Wijnaldum, Blind, Strootman, Promes (Berghuis 76), Babel, Depay.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.