Σταθερά 2η η Aberdeen, 1-0 τους Jags

Mε γκολ του Adam Rooney στο 61’ η Aberdeen νίκησε 1-0 την Partick Thistle και διατηρήθηκε στη 2η θέση, 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Celtic.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Derek McInnes, έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στην ήττα με 3-0 στο Celtic Park το Σάββατο, με τους with Shay Logan, Scott McKenna και Ryan Christie (δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς του Σαββάτου ως δανεικός από τη Celtic) να ξεκινούν αντί των Dominic Ball, Kari Arnason και Mark Reynolds.
Τρεις αλλαγές είχε και η ενδεκάδα της Partick Thistle με τους Jordan Turnbull, Andrew McCarthy και Connor Sammon να παίρνουν τη θέση των Martin Woods, Chris Erskine και Kris Doolan.
Η Aberdeen ήταν αναμενόμενα καλύτερη, όμως το ματς ήταν πιο δύσκολο απ’ότι περίμεναν οι 14.830 θεατές που βρέθηκαν στο Pittodrie. O Adam Rooney βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ με τους Greg Stewart και Ryan Christie χάνουν δύο ακόμα ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, ενώ η Partick Thistle είχε τη μεγάλη της ευκαιρία στο πρώτο μέρος με κεφαλιά του Adam Barton. Στο 61’ ο Ryan Christie γύρισε τη μπάλα στον Adam Rooney που την έστειλε στα δίχτυα κι αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε. Ήταν το μοναδικό στην αναμέτρηση κι αυτό οφείλεται στην εξαιρετική απόδοση του keeper των φιλοξενούμενων Tomas Cerny, που έκανε -μεταξύ άλλων και- μια εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Stewart.
Η νίκη διατήρησε τους Dons στη 2η θέση, 3 βαθμούς μπροστά από τους Rangers, με την Thistle να μη βρίσκει δίχτυα στις 7 από τις 8 τελευταίες επισκέψεις της στο Pittodrie. Oι Jags παραμένουν η μοναδική ομάδα χωρίς εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα κι επέστρεψαν στο βυθό της βαθμολογίας, αφού υστερούν στο συντελεστή τερμάτων με την ισόβαθμη τους Ross County.

ABERDEEN: Lewis, Logan, Considine (Reynolds 87), O’Connor, McKenna, Shinnie, McLean, Christie, Stewart (Ball 87), Mackay-Steven (Wright 72), Rooney.
PARTICK THISTLE: Cerny, Turnbull, Keown, Spittal, Lawless (Storey 57), Barton, Devine, McGinn, Sammon, Edwards, McCarthy (Nisbet 76). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.