Επιστροφή στις νίκες για Celtic, 2-0 την Partick Thistle

Με γκολ των Stuart Armstrong στο 35’ και Kieran Tierney στο 67, η Celtic νίκησε 2-0 την Partick Thistle κι αύξησε τη διαφορά της στους 5 βαθμούς από τη 2η Aberdeen, την οποία υποδέχεται το Σάββατο.
H Celtic είχε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την Κυριακή κόντρα στη Hearts, με τον Kristoffer Ajer να παίρνει τη θέση του τραυματία Jozo Simunovic και τον Stuart Armstrong να ξεκινά στα χαφ αντί του Olivier Ntcham. Ο Odsonne Edouard πήρε τη θέση του Leigh Griffiths στην επίθεση, με τον τελευταίο να είναι στον πάγκο μαζί με τον Moussa Dembele, ενώ δίπλα τους επιστρέφοντας στην αποστολή ήταν και ο Δανός αμυντικός Erik Sviatchenko. Λεπτά συμμετοχής πήρε και ο 18χρονος Michael Johnston που μπήκε στο 71’ στη θέση του Scott Sinclair.
Δύο αλλαγές είχε η Partick Thistle στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στην ήττα με 3-0 από τη Dundee, με τον Alan Archibald να ξεκινά τον Steven Lawless και τον 19χρονο Andrew McCarthy, αντί των Martin Woods και Connor Sammon.
Ο αρχηγός της ομάδας, Danny Devine, κράτησε τη θέση του στο βασικό σχήμα, παρότι ήταν υπεύθυνος και για τα δύο πέναλτι που έγιναν στο Dens Par το Σάββατο.
Όπως αναμενόταν η Celtic είχε την κατοχή και μια καλή ευκαιρία να προηγηθεί στο πρώτο τέταρτο, όταν ο Stuart Armstrong εκτέλεσε φάουλ κι ο αμυντικός Kristoffer Ajer πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά αυτή βρήκε στον ώμο του κι έφυγ άουτ.
Η Partick Thistle όμως ήταν καλή στημένη και η Celtic μπόρεσε να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ στη συνέχεια. Τη λύση έδωσε στο 35’ ο Stuart Armstrong, που με μια εξαιρετική προσπάθεια κι ένα εντυπωσιακό σουτ από δύσκολη θέση από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα εντυπωσιακό γκολ, ήταν αυτό που χώρισε τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος.
Καιρός για “plan B” για τη Thistle που προσπάθησε να μπει δυνατά στο β’ μέρος κι είχε μερικές καλές στιγμές, όμως και το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους που έψαχναν το δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν το ματς.
Έφτασαν πολύ στο 65’, όμως ο keeper των Jags, Tomas Cerny, πετάχτηκε στη γωνία του αποκρούωντας το σουτ του Odsonne Edouard
Δύο λεπτά αργότερα η Celtic βρήκε το δεύτερο γκολ, με τον Kieran Tierney να παίζει το 1-2 με τον Scott Sinclair και να «κεραυνοβολεί» από κοντά τον Cerny.
To ματς έγινε πιο ανοιχτό στη συνέχεια με τη Celtic να χάνει ευκαιρίες για ένα ακόμα γκολ, με χαρακτηριστική αυτή με τον Dedryck Boyata που έπιασε μια δυνατή κεφαλιά σε κόρνερ του Leigh Griffiths έστειλε όμως τη μπάλα στην αγκαλιά του keeper Tomas Cerny.
Η Celtic πήρε μια σχετικά εύκολη -κι άκρως αναγκαία- νίκη, ακριβώς ότι χρειαζόταν για το μεγάλο παιχνίδι με την Aberdeen το Σάββατο. Η Partick Thistle στάθηκε καλά και μπορεί να επικεντρωθεί στο δικό της μεγάλο ματς το Σάββατο, κόντρα στη Hamilton, ένα καλσικό …εξάποντο για τους ουραγούς της βαθμολογίας.
Το ρεκόρ των αήττητων αγώνων τελείωσε για τη Celtic, συνεχίζεται ένα άλλο σερί αυτό των αήττητων εντός εδρας ματς στις εγχώριες διοργανώσεις, με τους τριπλούχους Σκωτίας να φτάνουν τα 44 ματς χωρίς ήττα στην έδρα τους.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Ajer, Tierney, Brown, McGregor, Armstrong, Forrest (Hayes 62), Sinclair (Johnston 71), Edouard (Griffiths 79).
PARTICK THISTLE: Cerny, McGinn, Turnbull, Keown, Devine, Spittal (Fraser 73), Barton, Edwards, Lawless, McCarthy (Erskine 58), Storey (Doolan 64).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.