Ντέρμπι από τα παλιά, Celtic-Rangers 0-0

Αυτή τη φορά ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι αυτό που έγινε στo Celtic Park, με τους Rangers να το χτυπούν στα ίσα ένα ματς γεμάτο χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες.
Οι δύο goalkeepers είναι υπεύθυνοι που δεν υπήρχε σκορ, σε ένα κλασικό ντέρμπι γεμάτο ένταση και πάθος και τους φιλοξενούμενους να ικανοποιοπυν περισσότερο με την εμφάνιση τους.
Ο Moussa Dembele ήταν μία από τις τρεις αλλαγές που έκανε στο βασικό σχήμα ο Brendan Rodgers, με τους Scott Sinclair και Stuart Armstrong να ξεκινούν επίσης αντί των Olivier Ntcham, Leigh Griffiths και Jonny Hayes.
O Ryan Jack δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, στη θέση του ξεκίνησε ο Daniel Candeias για τους Gers, με τον Josh Windass να παίρνει τη θέση του Eduardo Herrera.
To ματς ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό, με τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο. Οι Rangers μπήκαν δυνατά και βγήκαν μπροστά χάνοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο 5’, όταν από λάθος του Mikael Lustig η μπάλα πήγε στον Josh Windass. Ο μέσος των Gers την έδωσε στον Alfredo Morelos, που έπιασε το δυνατό σουτ από τα πλάγια για να πέσει και να αποκρούσει ο keeper της Celtic, Craig Gordon.
Δύο λεπτά αργότερα οι Gers είχαν μία ακόμα καλή στιγμή με τον Jason Holt όμως αυτή τη φορά η επέμβαση του Mikael Lustig ήταν σωτήρια.
Η συνέχεια ανήκε στη Celtic, με τον Dedryck Boyata στο 12’ να δίνει με κεφαλιά στον Moussa Dembele, που βρήκε όχι όπως ήθελε τη μπάλα κι ο keeper των Gers, Wes Foderingham, κατάφερε να αποκρούσει. 
Στο 13’ ο James Forrest μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με τη μπάλα να αλλάζει πορεία και να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Ακολούθησε μια εκπληκτική διπλή απόκρουση του Wes Foderingham, σχεδόν εξ’ επαφής, νικώντας τον Scott Sinclair, σε μια απίστευτη φάση.
Ο Sinclair ήταν μοιραίος και στη συνέχεια χάθηκε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους στις καθυστερήσεις. 
Εντυπωσιακός συνδυασμός των Stuart Armstrong και James Forrest από τα δεξιά, με τη σέντρα του Armstrong να βρίσκει τον Sinclair μόνο του στο πίσω δοκάρι, όμως το απευθείας πλασέ του έστειλε τη μπάλα να ...γλύψει το δοκάρι.
Σε κακή μέρα ο Scott Sinclair, το έδειξε και στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με το λάθος του να οδηγεί σε σέντρα του Daniel Candeias , για να πιάσει ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ ο James Tavernier, όμως ο Craig Gordon, με μια εκπληκτική απόκρουση πέταξε τη μπάλα κόρνερ.
Στο 56’ η Celtic έφτασε κοντά στο γκολ με ένα σουτ του Stuart Armstrong, όμως ο David Bates πρόλαβε να βάλει τη κόντρα κι η μπάλα έφυγε κόρνερ.
Μετά από μια ώρα παιχνιδού ο Dembele βγήκε (ήταν έτσι κι αλλιώς εκτός αγώνα), όμως κι ο Griffiths που πήρε τη θέση του δεν έκανε τη διαφορά.
Αντίθετα 7 λεπτά μετά οι Rangers έχασαν μια απίστευτη ευκαιρία, όταν ο James Tavernier, έβγαλε τη σέντρα στον Alfredo Morelos, που έπιασε την κεφαλιά κι ο Craig Gordon απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι, μια επέμβαση που ισοδυναμούσε με …ακύρωση γκολ.
Ο Morelos θα έχανε ακόμα μια ευκαιρία αργότερα όταν έπιασε μόνος του κεφαλιά μετά από σέντρα του Tavernies στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Η Celtic προσπάθησε να πιέσει χωρίς τη μεγάλη φάση στο τέλος, το 0-0 δείχνει δίκαιο, με τις δύο ομάδες να έχουν σημαντικές ευκαιρίες.
Ο Graeme Murty είναι αήττητος στο Celtic Park (στα δύο του ματς στον πάγκο των Gers, o Βrendan Rodgers αήττητος στις αναμετρήσεις του με τους Rangers, μετρώντας 6 νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι Gers είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από την εμφάνιση τους, η Celtic τους κράτησε στο -11 και πηγαίνει στη διακοπή με ασφέστατο προβάδισμα, ακόμα κι αν κερδίσει σε λίγο η Aberdeen τη Hearts.

CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Ajer, Tierney, Brown, McGregor, Armstrong, Sinclair (Ntcham 72), Forrest, Dembele (Griffiths 61).
RANGERS:  Foderingham, Tavernier, Alves (Bates 18), Wilson, John, Candeias, Holt, McCrorie, Windass, Kranjcar (Pena 80), Morelos (Herrera 89).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.