Επιστροφή Dons, 1-0 στο Dundee

Χάρη στο εξαιρετικό τελειώμα του Scott McKenna στο 48’ και τις επεμβάσεις του Joe Lewis, η Aberdeen νίκησε 1-0 στο Dundee και βρέθηκε ξανά στη 2η θέση.

O τεχνικός της Dundee, Neil McCann, ξεκίνησε με την ενδεκάδα της περασμένης βδομάδας, με τον αρχηγό, Darren O'Dea, που εξέτισε την ποινή του, στον πάγκο, μαζί με τον  μέσο Scott Allan.
Δύο αλλαγές είχε η Aberdeen στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή,  με τον δανεικό από τη Celtic Ryan Christie να ξεκινά, μαζί με τον μέσο Frank Ross. Ο 19χρονος Ross είχε σκοράρει στην ήττα με 1-2  από τους Rangers, μόλις στη δεύτερη εμφάνιση του με τους Dons και πήρε φανέλα βασικού. Τη θέση τους στο βασικό σχήμα έχασαν οι Scott Wright (στον πάγκο) και Stevie May (εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού).
Οι Dons έχασαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα μόλις στο 3’, όταν ένα μακρινό σουτ του Graeme Shinnie έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι στο 7’ με ένα σουτ του El Bakhtaoui που μάζεψε εύκολα ο goalkeeper, Joe Lewis.
H Αberdeen είχε ένα σουτ του Ryan Christie, μετά από ατομική προσπάθεια, που έφυγε άουτ και έδειχνε να είναι καλύτερη, όμως τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου μέρους έχασε η Dundee. Sε μία από αυτές την εντυπωσιακή προσπάθεια του Roarie Deacon στο 34’ έδιωξε επίσης εντυπωσιακά ο keeper των Dons, Joe Lewis κι οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, με τους 6.451 θεατές που βρέθηκαν στο Dens Park να περιμένουν κάτι καλύτερο.
Η Dundee φάνηκε να μπαίνει πιο ζωηρή στο β’ μέρος, όμως η Aberdeen άνοιξε το σκορ στο πρώτο τρίλεπτο. Η μπάλα απομακρύνθηκε σε εκτέλεση φάουλ, ο Kenny McLean την επέστρεψε στην περιοχή, για να την «τσιμπήσει» όσο χρειαζόταν ο Scott McKenna, παρά το ασφυχτικό μαρκάρισμα, για να τη στείλει στα δίχτυα. 0-1 στο 48’ με ένα εξαιρετικό τελείωμα και τους Dons να παίρνουν ψυχολογία.
Η Dundee πίεσε άμεσα και σε κόρνερ του Jon Aurtenetxe ο Sofien Moussa έπιασε την κεφαλιά όμως πάλι ο Joe Lewis ήταν εκεί που έπρεπε κάνοντας ακόμα μια εντυπωσιακή επέμβαση. Η σταθερότητα του keeper των Dons ήταν το κλειδί, με την Aberdeen να αντέχει στην πίεση της Dundee στο τέλος και να φεύγει με όλους τους βαθμούς από το Dens Park.
Το σερί των τριών αγώνων χωρίς ήττα έλαβε τέλος για τη Dundee, όπως και αυτό των δύο σερί ηττών για τους Dons. H Αberdeen συνέχισε την εξαιρετική της παράδοση με τη Dundee, μετρά πια 11 ματς χωρίς ήττα απέναντι στους Dark Blues έχοντας κερδίσει τα 8, και βρέθηκε ξανά στη 2η θέση. Είχε πέσει στην 3η μετά τις δύο ήττες από τους Rangers, θα ξαναβρεθεί εκεί αν οι Rangers κερδίσουν αύριο τη Ross County, το σημαντικό είναι η νίκη και η επιστροεφή της ηρεμίας στους Dons, με το σήριαλ McInnes να λήγει με τον καλύτερο τρόπο γι αυτούς και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα.
DUNDEE: Parish, Kerr, Hendry, Meekings (Waddell 83), Aurtenetxe, Deacon (Leitch-Smith 80), Kamara, O'Hara, McGowan (Allan 62), El Bakhtaoui, Moussa.
ABERDEEN: Lewis, Logan, McKenna, O'Connor, Considine, Stewart, McLean, Shinnie, Ross (Arnason 45), Christie, Rooney.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.