Με τεσσάρα η Ηearts, έσπασε το αήττητο της Celtic

Με γκολ των Harry Cochrane στο 26’, Kyle Lafferty στο 35’ και David Milinkovic στο 48’ και στο 76’ (με πέναλτι) η Hearts έσπασε με …θόρυβο το αήττητο των τριπλούχων Σκωτίας που κράτησε 69 ματς.
O Craig Levein ξεκίνησε με τον Michael Smith αντί του τιμωρημένου  John Souttar, βάζοντας τον στο αριστερό άκρο της άμυνας, γυρνώντας τον Prince Buaben από τα χαφ στο κέντρο της άμυνας. Οι νεαροί Lewis Moore και Anthony McDonald και ο Cole Stockton ξεκίνησαν αντί των Rafal Grzelak και Arnaud Djoum, με τους Jamie Brandon, Don Cowie, Ross Callachan, Harry Cochrane, Manuel Milinkovic και Kyle Lafferty να ξεκινούν επίσης, σε μια Hearts που είχε επτά αλλαγές.
Τέσσερις αλλαγές είχε στην ενδεκάδα που κατέβασε την Τετάρτη ο τεχνικός της Celtic, Brendan Rodgers, με τους Leigh Griffiths, Kieran Tierney, Jozo Simunovic και Mikael Lustig να ξεκινούν αντί των Kristoffer Ajer, Nir Bitton, Stuart Armstrong και Odsonne Edouard.
Πρώτη φάση για τη Hearts στο 8’, με τον Kyle Lafferty να υποδεικνύεται άδικα σε θέση offside, σουτάροντας πάντως στα πόδια του keeper των πρωταθλητών, Craig Gordon.
H Celtic είχε δύο καλές ευκαιρίες να προηγηθεί με τον Leigh Griffiths, στο 14’ όταν ο φορ των Bhoys παρότι μόνος έχασε τα πατήματα του πριν σουτάρει και στο 23’ όταν έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο James Forrest ήταν ο δημιουργός και των δύο ευκαιριών κι η Celtic μετάνοιωσε γρήγορα που χάθηκαν.
Στο 26’ ο Don Cowie εκμεταλλεύθηκε τη χαλαρότητα του Dedryck Boyata κι έστειλε τη μπάλα στον Harry Cochrane που έπιασε μια αριστερή βολίδα από το ύψος της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
Τρία λεπτά αργότερα ο David Milinkovic νικήθηκε από τον keeper των Bhoys, Craig Gordon, όμως στο 35’ ήρθε το 2-0. Ο David Milinkovic βρήκε στην αντεπίθεση τον Kyle Lafferty στα δεξιά κι ο υψηλόσωμος φορ με βολίδα από τα 18 μέτρα έστειλε τη μπάλα να βρει πρώτα το δοκάρι και να καταλήξει μετά στα δίχτυα.
Το ξεκίνημα του β’ μέρους ήταν ακόμα καλύτερο για τους γηπεδούχους, με τον Jozo Simunovic να μη διώχνει καλά μια ψηλή μπαλιά για να έρθει ο David Milinkovic και να περάσει με ψυχραιμία τον Craig Gordon κάνοντας το 3-0.
Δεν ήταν η μέρα της Celtic ούτε του Leigh Griffiths, που είδε τη βολίδα του στο 55’ να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον keeper των γηπεδούχων, Jon McLaughlin.
Ο Rodgers δεν μπορούσε να βρει τρόπο αντίδρασης, παρότι βρέθηκε να παίζει με 3 επιθετικούς, αντίθετα είδε την ομάδα του να δέχεται και τέταρτο γκολ.
Ο Ross Callachan μπήκε στην περιοχή αποφεύγοντας τον Craig Gordon που στην προσπάθειά του να αποκρούσει τον ανέτρεψε. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο David Milinkovic διαμορφώντας στο 76’ το τελικό 4-0.
Δεν ήταν η μέρα της Celtic, αντίθετα ήταν μια μεγάλη μέρα για τη Hearts που πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη της χωρίς να δεχτεί γκολ.
Οι τριπλούχοι Σκωτίας είδαν το αήττητο τους να σταματά στα 69 ματς και σπάζει με ένα ταπεινωτικό σκορ, στην πρώτη ήττα του Brendan Rodgers στον πάγκο της Celtic στις εγχώριες διοργανώσεις.

HEARTS: McLaughlin, Brandon, Berra, Buaben (McDonald 67), Smith, Randall, Cowie, Callachan (Grzelak 85), Cochrane, Milinkovic, Lafferty (Stockton 72).
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney (Dembele 45), Brown, Ntcham (Armstrong 45), McGregor (Edouard 68), Forrest, Sinclair, Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.