Στο Εuropa με ήττα η Celtic, 0-1 από την Anderlecht

Το αυτογκόλ του άτυχου Jozo Simunovic στο 61’ έκρινε την αναμέτρηση της Celtic με την Anderlecht με την ομάδα του Brendan Rodgers να κρατά την 3η θέση και να παίρνει το εισιτήριο για το Europa League.
Oι Βέλγοι έπρεπε να κερδίσουν με 3-0 για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο, πήραν αντίθετα μια νίκη γοήτρου, όμως η Celtic θα γλυκάνει την πίκρα της ήττας με συμμετοχή στην Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα.

Πέντε αλλαγές είχε η Celtic στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 5-1 επί της Motherwell το Σάββατο. Ο Moussa Dembele πήρε τη θέση του 19χρονου συμπατριώτη του, Odsonne Edouard (που έκανε hat-trick κόντρα στη Motherwell), ο Jozo Simunovic ξεκίνησε στη θέση του 19χρονου Kristoffer Ajer στην άμυνα, με τους Callum McGregor, James Forrest και Stuart Armstrong να παίρνουν τις θέσεις των Olivier Ntcham, Jonny Hayes και Tom Rogic στα χαφ.
Ο τεχνικός της Anderlecht, Hein Vanhaezebrouck, είχε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα που κατέβασε το Σάββατο στην εκτός έδρας νίκη επί της Lokeren με 2-1, με τον Frank Boeckx να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια παίρνοντας τη θέση του Matz Sels, τους Uros Spajic και Ivan Obradovic να είναι στην άμυνα και τον Leander Dendoncker στα χαφ, στις θέσεις των Joseu Sa, Olivier Deschacht και Lukasz Teodorczyk.
Οι Βέλγοι μπήκαν πολύ δυνατά κι απείλησαν μόλις στο 2’ με τον Henry Onyekuru (μεταγραφικός στόχος της Celtic) να βγαίνει πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων και να δίνει στον Sven Kums το σουτ του οποίου έδιωξε έδιωξε σε κόρνερ ο keeper της Celtic, Craig Gordon. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Onyekuru έστειλε με δυαντό σουτ τη μπάλα ψηλά άουτ.
Οι Βέλγοι απείλησαν ξανά στο 16’ όμως το φιλόδοξο σουτ του Adrien Trebel έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Craig Gordon.
Καλύτεροι οι Βέλγοι στο πρώτο μέρος, με τη Celtic να ζει επικίνδυνα και τον Adrien Trebel να παίρνει τη μπάλα από λάθος του James Forrest στο 27’, αλλά να βιάζεται να πιάσει το σουτ κι η βολίδα του μέσου της Anderlecht, εξουδετερώθηκε από τον goalkeeper των γηπεδούχων, Craig Gordon.
Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Brendan Rodgers έβγαλε τους Scott Sinclair και Stuart Armstrong , ρίχνοντας τους Olivier Ntcham και Tom Rogic στα χαφ κι η Celtic έδειξε σαφώς βελτιωμένη και μπόρεσε να απειλήσει. 
Ο Moussa Dembele ήταν πιο απελευθερωμένος κι είχε δύο καλές στιγμές στα πρώτα έξι λεπτά της επανάληψης, ενώ στο 54’ ο James Forrest έπιασε μια βολίδα από τα 16 μέτρα, αναγκάζοντας τον keeper των Βέλγων, Frank Boeckx, να διώξει σε κόρνερ σε μια θεαματική απόκρουση.
Οι Βέλγοι απάντησαν με τον πλέον ιδανικό τρόπο, κάνοντας το 0-1 στο 61’. Κράτησαν όσο χρειαζόταν τη μπάλα, για να βγάλει ο Dennis Appiah τη φαλτσαριστή σέντρα για να πιάσει την κεφαλιά ο Pieter Gerkens κι η μπάλα να βρεί πάνω στον αμυντικό της Celtic, Jozo Simunovic, για να καταλήξει στα δίχτυα. 
0-1 με αυτογκόλ κι οι Βέλγοι ήθελα τώρα δύο τέρματα για να πάρουν αυτοί την 3η θέση και το εισιτήριο για το Europa LeagueO Jozo Simunovic άγγιξε την εξιλέωση στο 65’, όταν του γύρισε τη μπάλα ο Dedryck Boyata, όμως η βολίδα που έπιασε από τα 12 μέρα έστειλε τη μπάλα να γλύψει το δοκάρι.
Άλλη μια ευκαιρία για τη Celtic στο 71’ με τον Kieran Tierney να γυρίσει στον Moussa Dembele, όμως ο Γάλλος έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ, σε μια κακή γι αυτόν βραδιά και τρία λεπτά αργότερα ο Rodgers έριξε στη θέση του τον Odsonne Edouard.
Η Celtic πίεσε κι είχε μια κεφαλιά του Mikael Lustig στην αγκαλιά του goalkeeper των Βέλγων στο 75’, για να απαντήσει η Anderlecht στο 76’ με σουτ του Sofiane Hanni από τα 18 μέτρα, που έβγαλε δύσκολα ο goalkeeper, Craig Gordon.
Στο 85’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση, όμως το σουτ του Olivier Ntcham έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Franck Boeckx κρατώντας μέχρι το τέλος το προβάδισμα της ομάδας του. Η Celtic δεν έπεισε, παρότι άξιζε να ισοφαρίσει, η ουσία είναι ότι πέτυχε τον στόχο της και θα συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Brown, McGregor, Forrest, Armstrong (Ntcham 45), Sinclair (Rogic 45), Dembele (Edouard 74).
ANDERLECHT: Boeckx, Kara (Josue Sa 75), Spajic, Gerkens (Teodorczyk 78), Onyekuru, Appiah (Bruno 90+1), Kums, Trebel, Dendoncker, Obradovic, Hanni.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.