Σαν σήμερα στις 2 Ιανουαρίου του 1971 #4

Σαν σήμερα στις 2 Ιανουαρίου του 1971 η τρίτη μεγάλη τραγωδία χτυπά το Ibrox όταν 66 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στο Old Firm όταν η Celtic άνοιξε το σκορ στο τελευταίο λεπτό με το Jimmy Johnstone, στο κατάμεστο από 80.000 θεατές γήπεδο.
Μερικοί οπαδοί άρχισαν να αποχωρούν απογοητευμένοι όμως οι Rangers κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις με τον Colin Stein. Φήμες λένε ότι στο άκουσμα των πανηγυρισμών οι οπαδοί που έφευγαν γύρισαν πίσω με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με αυτούς που αποχωρούσαν.
Η επίσημη έρευνα αποφάνθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε καθώς όλοι οι οπαδοί πήγαιναν στην ίδια κατεύθυνση της στιγμή της κατάρρευσης.
O θρυλικός προπονητής της Celtic Jock Stein -που ήταν στον πάγκο των Bhoys σε εκείνο το ματς- είχε συγκλονιστεί ενώ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν στην φροντίδα των τραυματισμένων και την περισυλλογή των νεκρών.
Ο τότε προπονητής των Rangers, Willie Waddell, είχε δηλώσει ότι δε θα ξεχνούσε ποτέ το πρόσωπο του Bob Rooney (φυσιοθεραπευτή της Celtic) που προσπαθούσε απεγνωσμένα να δώσει το φιλί της ζωής στους νεκρούς. Η καταστροφή οδήγησε στην τεράστια βελτίωση του γηπέδου και ανάπλαση του εδάφους, με πρωτεργάτη το Willie Waddell που επισκέφθηκε το Westfalenstadion, γήπεδο της Borussia Dortmund. Το Ibrox έγινε γήπεδο αποκλειστικά καθήμενων και μετατράπηκε σε γήπεδο 5 αστέρων από την UEFA, ενώ είναι τεσσάρων αστέρων με τα σημερινά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.