Το’κανε ...ντέρμπι η Celtic, 2-1 στο Firhill

H Partick Thistle προηγήθηκε στο 34’ με πέναλτι του Conor Sammon στο ντέρμπι της Γλασκώβης, όμως η Celtic γύρισε το ματς στο Firhill, με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Scott Sinclair στο 55’ κι ένα εξαιρετικό τελείωμα του Leigh Griffiths στο 70’.
Ο τεχνικός της Celtic, Brendan Rodgers, ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα που είχε κατεβάσει στο 5-0 επί της Brechin στο κύπελλο, κάτι εξαιρετικά σπάνιο.
Ο Leigh Griffiths ήταν στον πάγκο κι η μόνη διαφορά στην αποστολή από το ματς του Σαββάτου. Στον πάγκο κι ο Moussa Dembele, με τη φημολογία για το μέλλον του πιο έντονη από ποτέ και τον -δανεικό από την Paris St Germain- Odsonne Edouard να ξεκινά στην επίθεση των τριπλούχων Σκωτίας.
Ο Alan Archibald έκανε 5 αλλαγές στην ενδεκάδα που απέκλεισε το Σάββατο την Queen of the South από το κύπελλο, με τον -δανεικό από τη Bournemouth- Baily Cargill να ξεκινά και τον full-back, Mustapha Dumbuya, να επιστρέφει για πρώτη φορά από τον Απρίλιο στοο βασικό σχήμα. Όχι κι η καλύτερη επάνοδος αφού θα έκανε στη συνέχεια το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η Celtic.
Οι James Penrice, Andrew McCarthy και Miles Storey ήταν οι άλλοι τρεις ξεκινώντας αντί των Paul McGinn, Callum Booth, Adam Barton, Steven Lawless και Chris Erskine.
Η Celtic ξεκίνησε ορεξάτη χάνοντας τρεις ευκαιρίες πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο. 
Οι δύο ήταν με τον Odsonne Edouard, στην πρώτη έστειλε τη μπάλα άουτ, στη δεύτερη πάνω στον  goalkeeper των γηπεδούχων,Tomas Cerny. Η άλλη ευκαιρία χάθηκε από τον Dedryck Boyata που άργησε να κινηθεί στο πίσω δοκάρι έχοντας προωθηθεί σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι όμως είχαν πλάνο και απέδωσε στη συνέχεια πιέζοντας τα μπακ της Celtic και βγαίνοντας μπροστά. Έφτασαν κοντά στο γκολ με βολίδα του Miles Storey που απέκρουσε εντυπωσιακά ο goalkeeper των Bhoys, Craig Gordon κι έπαιζαν με αυτοπεποίθηση. Ανταμοίφθηκαν στο 33’ όταν ο Σουηδός αμυντικός της Celtic, Mikael Lustig, δεν έδιωξε τη μπάλα κι ανέτρεψε στη συνέχεια τον  Miles Storey στην περιοχή. 
Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Conor Sammon στέλνοντας τον Craig Gordon στην άλλη γωνία, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ του σε 3 ματς. Το γκολ του Ιρλανδού χώρισε τις δύο ομάδες στο ημίχρονο με τον Rodgers να ρίχνει τον Leigh Griffiths στο ξεκίνημα του β΄ μέρους. Ανάσα για τον Odsonne Edouard που είχε πια παίκτη δίπλα του και το έδωσε σύντομα αναγκάζοντας τον keeper της Thistle, Tomas Cerny, να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση. 
Η ισοφάριση δεν άργησε για τους Bhoys, με τον Scott Sinclair να μπαίνει στην περιοχή και να αποφεύγει τον Mustapha Dumbuya που έχασε το τάκλιν γκρεμίζοντας τον εξτρεμ των Bhoys. To πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο Sinclair φέρνοντας το ματς στα ίσα, για να ακολουθήσουν ευκαιρίες εκατέρωθεν με τον Oliver Ntcham να στέλνει τη μπάλα άουτ για τη Celtic και τον σκόρερ της Thistle, Conor Sammon, να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Η συνέχεια ανήκε στη Celtic, με το βολίδα του James Forrest που απέκρουσε ο goalkeeper, Tomas Cerny, που λίγο αργότερα θα σταματούσε και σουτ του Kieran Tierney.
Το 1-2 έγινε τελικά στο 70’, με τον James Forrest να κάνει την κούρσα και να δίνει στον Scott
Brown που βρήκε τον Leigh Griffiths. Ο φορ της Celtic με δύναμη ξεπέρασε το μαρκάρισμα του Adam Barton, και πλάσαρε ιδανικά τον Tomas Cerny.
Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, η Celtic συνέχισε την εξαιρετική της παράδοση στη Firhill, απέναντι σε μια άκρως ανταγωνιστική Partick Thistle που θα επισκεφτεί το Celtic Park όταν οι δύο ομάδες αναμετρηθούν στο κύπελλο. Στο +11 από τη δεύτερη Aberdeen η Celtic, με τους Dons να παίζουν αύριο με τους Rangers στο Ibrox.

PARTICK THISTLE: Cerny, Dumbuya, Cargill, Keown, Osman, Spittal (Barton 56), Sammon (Doolan 71), Edwards, Penrice, McCarthy, Storey (Erskine 77).
CELTIC: Gordon, Lustig (Griffiths 45), Boyata, Ajer, Tierney, Brown, Ntcham, McGregor, Forrest, Sinclair (Simunovic 77), Edouard (Bitton 84).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.