Celtic και Rangers ζήτησαν ματς της εθνικής και τελικούς κυπέλλων

Το Celtic Park και το Ibrox φιλοξένησαν από ένα ματς στα προκριματικά του Euro 2016, ενώ παιχνίδια της εθνικής Σκωτίας έχουν γίνει αρκετά στο παρελθόν στα συγκεκριμένα γήπεδα.
Με το συμβόλαιο της Σκωτσέζικης ομοσπονδίας (SFA) με το Hampden Park να λήγει το 2020, γίνονται συζητήσεις για αλλαγή έδρας της εθνικής Σκωτίας και στους επόμενους μήνες θα φανεί αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο ή αν η εθνική θα αλλάξει έδρα.
Θα παρουσιαστούν προτάσεις κι επιλογές σήμερα στα 8 μέλη του συμβουλίου της ομοσπονδίας και θα συζητηθεί το θέμα την Τρίτη.
Θα εξεταστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της παραμονής στο Hampden, με την ιδιοκτήτρια του γηπέδου την ερασιτεχνική Queens Park να επιθυμεί την παραμονή της εθνικής. Το Hampden Park είναι το επίσημο γήπεδο της εθνικής Σκωτίας από το 1906 και για την ερασιτεχνική ομάδα της Γλασκώβης που παίζει στη League One, το χωρητικότητας 52.000 θέσεων αποτελεί μοναδικό οικονομικό πόρο, κάτι που η ομοσπονδία οφείλει να σκεφτεί αφού πρόκειται για την αρχαιότερη ομάδα της χώρας.

Υπάρχει και η επιλογή του Murrayfield (χωρητικότητας 67.500 θέσεων), έδρα του σκωτσέζικου ράγκμπι στο Εδιμβούργο, γήπεδο που χρησιμοποίησε στην αρχή της σεζόν ως έδρας η Hearts μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Tynecastle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.