Παρέδωσαν μαθήματα οι Dons, 4-1 τη St Mirren

H Αberdeen νίκησε 4-1 την πρωτοπόρο της Championship, St Mirren και προκρίθηκε με άνεση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Σκωτίας.
Oι Dons προηγήθηκαν νωρίς, αφού κέρδισαν πέναλτι στο 7’, με τον Στέλιο Δημητρίου να ανατρέπει τον Greg Stewart στην περιοχή, και τον Adam Rooney να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι ένα λεπτό αργότερα, στέλνοντας τον keeper των Buddies, Craig Samson, στην άλλη γωνία.
Εξαιρετική κίνηση του Gary Mackay-Steven που άνοιξε την άμυνα των φιλοξενούμενων και γύρισε τη μπάλα στον Ryan Christie που έκανε το 2-0 στο 18’. Η St Mirren απάντησε στο 25’, με τον Lewis Morgan (που ανήκει στη Celtic)  να πιάνει μια βολίδα που απέκρουσε ο keeper των Dons, Joe Lewis, όμως ο Gavin Reilly βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μειώνοντας σε 2-1. Αυτό ήταν το 21ο του γκολ σε 30 ματς και οι 9.848 θεατές που βρέθηκαν στο Pittodrie πίστεψαν ότι θα ακολουθούσε μια αμφίρροπη αναμέτρηση.
Άλλαξαν γνώμη στο 33’, όταν Ryan Christie έκανε με κεφαλιά το 3-1 σε σέντρα του Shay Logan.
Στο ξεκίνημα του β’ μέρους τελείωσε ουσιαστικά η αναμέτρηση με ένα εντυπωσιακό γκολ του Gary Mackay-Steven που έστειλε στο 47’ τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Craig Samson. Το 4-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλους, η St Mirren πήρε ένα μάθημα από ομάδα της Premiership, θα χρειαστεί στους Buddies του Jack Ross αν καταφέρουν τελικά να πάρουν την άνοδο. Όσο για τους Dons δεν μπορούσαν να επιστρέψουν με καλύτερο τρόπο από τη χειμερινή διακοπή, δείχνοντας έτοιμη για την απαιτηητική συνέχεια της σεζόν.

ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie, O'Connor, Reynolds (Harvie 84), McLean, Stewart (May 79), Rooney, Mackay-Steven (McGinn 66), Christie.
ST MIRREN: Samson, Δημητρίου, McGinn, Magennis, Morgan, Smith, Baird, McShane (Flynn 56), Reilly (Mullen 65), Davis, Smith (Ηill 76).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.