Eκρηκτική Celtic, 3-1 τη Hearts

Επίδειξη δύναμης από τη Celtic που προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο (Edouard  στο 3’, Boyata στο 25’, Dembele στο 36’) για να επικρατήσει τελικά με 3-1 (Kyle Lafferty στο 67’ για τη Hearts).
H Celtic είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 1-0 επί της Hibernian, οι δύο αναγκαστικές, με τον goalkeeper Craig Gordon και τον επιθετικό Leigh Griffiths να έχουν χτυπήσει σε εκείνο το ματς και να μένουν εκτός αποστολής, ενώ τη θέση τους στο βασικό σχήμα έχασαν και οι with Scott Sinclair και Callum McGregor. Οι Eboue Kouassi, Odsonne Edouard και Moussa Dembele ξεκίνησαν με τον goalkeeper Dorus De Vries, όπως αναμενόταν, κάτω από τα δοκάρια.
Ο Kyle Lafferty εξέτισε την ποινή του κι επέστρεψε για τη Hearts (σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ), με τους David Milinkovic, Don Cowie, Connor Randall και Harry Cochrane να παίρνουν επίσης φανέλα βασικού και τον Steven Naismith να βρίσκεται στον πάγκο.
Η Celtic μπήκε φουριόζα και προηγήθηκε μόλις στο 3’. Ο Moussa Dembele ξέφυγε από τον Connor Randall και γύρισε τη μπάλα στον Odsonne Edouard ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα ασύλληπτο σουτ.
Χωρίς να κατεβάσει ρυθμό η Celtic απείλησε με σουτ του Kieran Tierney που έφυγε άουτ κι είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Moussa Dembele, που άνοιξε την άμυνα της Hearts, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον goalkeeper, Jon McLaughlin, που έκλεισε τη γωνία του.
Το 2-0 ήρθε στο 25’, σε μια φάση που ξεκίνησε με κεφαλιά του James Forrest για να γυρίσει ο Moussa Dembele τη μπάλα στον Dedryck Boyata που πέτυχε το δεύτερο φετινό του γκολ με τη Celtic.
Στο 36’ ήρθε η σειρά του Dembele να γίνει από δημιουργός σκόρερ. Αυτή τη φορά ο Scott Brown έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Harry Cochrane για να γίνει παραλήπτης της μπάλας ο Kieran Tierney που έβγαλε την εξαιρετική πάσα στον Moussa Dembele για να ακολουθήσει το ιδανικό τελείωμα της φάσης από τον Γάλλο φορ.
Ο Charly Musonda έκανε το ντεμπούτο του στο 62’ και μπήκε αμέσως στη δράση με ένα τακουνάκι στον Kristoffer Ajer, με τους Moussa Dembele και Odsonne Edouard να πετάγονται για να σκοράρουν όμως η άμυνα της Hearts κατάφερε να εξουδετερώσει τον κίνδυνο.
Η Hearts σκόραρε από το πουθενά, με μια ασύλληπτη βολίδα έξω από την περιοχή του Kyle Lafferty που έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του De Vries στο 67’. Η ομάδα του Εδιμβούργου πήρε αέρα από αυτό το γκολ, έκανε κανα-δυό φάσεις, ήταν αποφασισμένη να μην διασυρθεί και τα κατάφερε.
Aυτό οφείλεται και στη σωρεία ευκαιριών που έχασε στη συνέχεια η Celtic στην καλύτερη εμφάνιση της το 2018. Η ομάδα του Brendan Rodgers είναι στο +14 από Rangers και Aberdeen (που έχουν ένα ματς λιγότερο), δείχνοντας ότι ακόμα και χωρίς Gordon και Griffiths είναι τουλάχιστον μια κλάση πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες.
Για τη Hearts ήταν η πρώτη ήττα μετά από 12 ματς, αυτό που απασχολεί τους Jampos είναι ο τραυματισμός του 16χρονου Harry Cochrane, από το πολύ μαρκάρισμα του αρχηγού της Celtic, Scott Brown.

CELTIC: De Vries, Ajer, Simunovic, Boyata, Forrest (Musonda 62), Brown, Kouassi, Tierney, Ntcham, Edouard (McGregor 83), Dembele (Sinclair 71).
HEARTS: McLaughlin, Randall, Berra, Souttar, Mitchell, Callachan (Amankwaa 45), Cochrane (Buaben 38), Djoum, Cowie, Lafferty (Naismith 78), Milinkovic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.