Tρίτη και τυχερή για Hearts, 1-0 τους Hibs στο ντέρμπι

Mε γκολ του Don Cowie στο 87’ η Hearts νίκησε 1-0 τη Hibernian και προκρίθηκε στους 16 του κυπέλλου Σκωτίας. Ρεβάνς για τους γηπεδούχους που είχαν αποκλειστεί τις δύο προηγούμενες σεζόν από τη Hibernian.
Ο Craig Levein έριξε στην ενδεκάδα τους νεοαποκτηθέντες Steven Naismith και Demetri Mitchell, ενώ καμία από τις 3 μεταγραφές της Hibernian δεν ήταν στο βασικό σχήμα. Εκτός αποστολής ο Anthony Stokes με τον Neil Lennon να δηλώνει ότι 29χρονος επιθετικός «δεν είναι καλά στα μυαλά του.» Στον πάγκο ο Danny Swanson με τους Marvin Bartley και Vykintas Slivka να ξεκινούν στα χαφ για τους Hibs.
H Ηearts έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4’ όταν ο Steven Naismith βγήκε πίσω από την άμυνα των Hibs παίρνοντας την εξαιρετική πάσα του David Milinkovic
Στο ύψος της περιοχής απέφυγε τον goalkeeper των Hibs, Ofir Marciano, που έκανε έξοδο και πλάσαρε πέφτοντας αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Η ευκαιρία της Hibernian ήρθε στα μέσα του πρώτου μέρους, με τον Oli Shaw να βρίσκει τον Boyle στο πίσω δοκάρι, όμως ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα άουτ. Χαμένη ευκαιρία με τον Isma Goncalves στη συνέχεια για τους γηπεδούχους που έδειχναν καλύτεροι, αν κι οι Hibs είχαν ισορροπήσει το ματς.
Η Hearts μπήκε πιο αποφασισμένη στο β’ μέρος κι είχε τον έλεγχο του ματς, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Mitchell που έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ αλλά ο keeper των Hibs, Marciano, απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ λίγο αργότερα σταμάτησε και τον Christοphe Berra, αν κι εκεί φάνηκε τυχερός μιας και το σουτ του αμυντικού της Hearts έστειλε τη μπάλα πάνω του.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Hibs έψαξαν το γκολ και στο 85’ το σουτ του Martin Boyle απέκρουσε ο McLaughlin, ο keeper της Hearts, κρατώντας την εστία της ομάδας του ανέπαφη για πάνω από 10 ώρες αγώνων!
Το γκολ ήρθε στο 87’ σε μια γρήγορη αντεπίθεση της Hearts που κέρδισε κόρνερ.Ο Christophe Berra σηκώθηκε πιο ψηλά απ’όλους πιάνοντας την κεφαλιά κι ο Don Cowie, βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στέλνοντας τη προς τα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του goalkeeper, Ofir Marciano και του μέσου των Hibs, John McGinnTo γκολ έκρινε την αναμέτρηση, δίκαιη νίκη της Hearts, που είχε αποκλειστεί τις δύο τελευταίες σεζόν από τη Hibernian, με τους Hibs μάλιστα να σηκώνουν και το κύπελλο το 2016. Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τελευταία κατάκτηση κυπέλλου από τη Hearts, είχε κερδίσει 2-1 τους Rangers στον τελικό του 1998.
HEARTS: McLaughlin, Souttar, Hughes, Berra, Djoum, Milinkovic (Cowie 56), Naismith, Randall, Mitchell, Cochrane (Smith 90+4), Isma (Moore 88).HIBERNIAN: Marciano, Hanlon, Bartley (Murray 77), McGinn, Slivka (Barker 59), McGeough, Stevenson, Boyle, McGregor, Ambrose, Shaw.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.