Σαν σήμερα στις 20 Φεβρουαρίου του 1980 #6

Σαν σήμερα στις 20 Φεβρουαρίου του 1980 η Celtic κερδίζει 3-2 τη St Mirren μέσα στο Love Street μπροστά σε 27.166 θεατές, σε επαναληπτικό κυπέλλου παρότι βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες από το πρώτο εικοσάλεπτο.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Jimmy Bone στο 10’, για να μείνει η Celtic με 10 παίκτες στο 20’ όταν αποβλήθηκε ο Τοm McAdam σε μια σκληρή διεκδίκηση με τον Frank McDougall, σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση, με τος οπαδούς της Celtic να πετούν κουτάκια από μπύρες και μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο. Λίγο αργότερα ο McDougall βγήκε εκτός μάχης με σπασμένο πόδι μετά από τάκλιν του Danny McGrain. Παρότι έπαιζε με 10 παίκτες η Celtic ισοφάρισε στο 30’ με τον John Doyle, με τους παίκτες των γηπεδούχων να διαμαρτύρονται αυτή τη φορά για off side. H αμφισβήτηση των αποφάσεων συνεχίστηκε στο 59’ όταν ο Peter Weir της St Mirren έπεσε στην αντίπαλη περιοχή κερδίζοντας πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Doug Somner ένα λεπτό αργότερα, ο keeper της Celtic, Peter Latchford, απέκρουσε όμως ο Somner πήρε την επαναφορά κι έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Saints.
Στο 72’ ο Peter Weir που είχε κερδίσει πέναλτι, έκανε αυτή τη φορά, ανατρέποντας τον Doyle κι ο Bobby Lennox ισοφάρισε για τη Celtic.
To ματς πήγε στην παράταση κι εκεί ο -κορυφαίος της αναμέτρησης- Johnny Doyle σκόραρε στο 91’ δίνοντας τη νίκη-πρόκριση στους Bhoys.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.