Στο +9 με …τσαμπουκά η Celtic, 2-0 τους Dons



Με γκολ των Moussa Dembele στο 37’ και Kieran Tierney στο 83’ η Celtic νίκησε 2-0 στο Pittodrie την Aberdeen, παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 76’ μετά την αποβολή του Mikael Lustig. Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς και η Aberdeen μετά την αποβολή του Cosgrove στο 84’.
O τεχνικός των γηπεδούχων, Derek McInnes, έκανε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στην ήττα με 2-0 από τη Hibernian, με τον Stevie May να παίρνει τη θέση του Adam Rooney στην επίθεση και τον Kari Arnason να αντικαθιστά τον Ryan Christie που έτσι κι αλλιώς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ως δανεικός από τη Celtic.
O Βrendan Rodgers είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που κατέβασε στην Αγία Πετρούπολη την Πέμπτη, με τους Scott Sinclair και Tom Rogic, να ξεκινούν νατί των Eboue Kouassi και Callum McGregor.
Γρήγορος ρυθμός και φάσεις από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Scott Sinclair να εκτελεί κόρνερ και τον Mikael Lustig να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ στο 4’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Kenny McLean εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στην περιοχή, με τον Kari Arnason να μη βρίσκει τη μπάλα, η ελάχιστη επαφή ήταν αρκετή για να τη στείλει στα δίχτυα.
Η άμυνα της Celtic έδειχνε γενικά πολύ ευάλωτη στις στημένες φάσεις ειδικά στο πρώτο μέρος, από τη μέση και μπροστά όμως οι Bhoys ήταν απειλητικοί, χωρίς να πιάνουν μεγάλη απόδοση. Δύο καλά σουτ του Tom Rogic στο 19’ και το 20’ έδειξαν ότι ο Αυστραλός έχει αποθεραπευθεί πλήρως, η Aberdeen απέιλησε με κεφαλιά του Anthony O'Connor στο 30’ για να απαντήσει η Celtic με κεφαλιά του Rοgic δύο λεπτά αργότερα. O Stevie May δε βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ένα κόρνερ του Scott Sinclair έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι για τη Celtic με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να χάνουν ευακιρίες. Δεύτερο δοκάρι για τη Celtic με σουτ του Olivier Ntcham και τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του keeper των Dons.

Ο James Forrest ταλαιπώρησε τον Andrew Considine σε όλο το διάστημα που αγωνίστηκε και σε μία από τις φάσεις που ξέφυγε από τον αμυντικό των Dons έβγαλε τη σέντρα για να τη στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 37’ ο Moussa Dembele πετυχαίνοντας το 10ο φετινό του γκολ. Το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος κι οι δύο ομάδες μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Στο 49’ η κεφαλιά του Scott McKenna από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ για την Aberdeen που είχε και στο 67’ μια κεφαλιά άουτ από τον Kari Arnason αυτή τη φορά, με την άμυνα των Bhoys να συνεχίσει να δείχνει ευάλωτη.
Στο 71’ οι Dons έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους όταν ο Jozo Simunovic έχασε τη μπάλα κι ο Kenny McLean έπιασε το σουτ από κοντά. Ο keeper των Bhoys, Dorus de Vries, απέκρουσε εντυπωσιακά για να φτάσει η μπάλα στον Niall McGinn που σούταρε για να τη στείλει στα σώματα των αμυνόμενων της Celtic, για να γίνει μια τρίτη προσπάθεια από τον Anthony O'Connor και να διώξει τελικά ο αμυντικός της Celtic Mikael Lustig με κεφαλιά.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Lustig έχασε τη μπάλα κι έκανε ένα σκληρό τάκλιν στον πρώην συμπαίκτη του Gary Mackay-Steven για να πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Με 10 παίκτες η Celtic κι ο Rodgers έκανε μια εντυπωσιακή κίνηση βγάζοντας τον εξτρεμ Scott Sinclair κι έριξε μέσα τον φορ Edouard Odsonne παίζοντας με δύο επιθετικούς. Στο 83’ έγινε το 0-2 με τον Moussa Dembele να φεύγει μπροστά και να δίνει στον Kieran Tierney, που έπιασε μια βολίδα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Freddie Woodman. Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά της Aberdeen να μείνει με 10 παίκτες, όταν ο Sam Cosgrove έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Scott Brown που μόλις είχε σηκωθεί από τάκλιν του Anthony O'Connor. Ο Shay Logan σούταρε στη συνέχεια τη μπάλα πάνω στον πεσμένο Brown, με την ένταση στο κατακόρυφο.
Κορυφαίος για την Aberdeen ο Kenny McLean είχε και την τελευταία ευκαιρία για την ομάδα του όταν έπιασε το δυνατό σουτ που έδιωξε στο 94’ ο Dorus de Vries.

Στο +9 από τους Rangers και στο +12 από την Aberdeen η ομάδα του Brendan Rodgers που έδειξε ότι και ο φετινός τίτλος είναι δικός της, με τον τεχνικό της να μετρά 10 σερί νίκες επί του Derek McInnes σε όλες τις διοργανώσεις.
Αγωνιστική συνέχεια την Τετάρτη για τις δύο ομάδες, με τη Celtic να υποδέχεται τη Dundee και την Aberdeen να πηγαίνει στην έδρα της Motherwell.

ABERDEEN: Woodman, Logan, Arnason (Maynard 90), McKenna, Considine, O'Connor, Nwakali (Rooney 82), McLean, Mackay-Steven, McGinn, May (Cosgrove 76).

CELTIC: De Vries, Lustig, Simunovic, Ajer, Tierney, Brown, Ntcham, Forrest (Hendry 78), Rogic (McGregor 72), Sinclair (Edouard 81), Dembele.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.