Aberdeen-Celtic (preview)


Mετά την ήττα-αποκλεισμό με 3-0 από τη Zenit στη Ρωσία η Celtic επιστρέφει στο πρωτάθλημα με ένα δύσκολο ματς στο Pittodrie κόντρα στην 3η Aberdeen. Οι Rangers την πλησίασαν στους 6 βαθμούς και το ίδιο θα κάνει και η Aberdeen αν καταφέρει να νικήσει τους τριπλούχους Σκωτίας.
Οι Dons είδαν το σερί τους των τεσσάρων νικών να διακόπτεται από τη Hibernian το περασμένο Σάββατο και θέλουν να σπάσουν την κακή παράδοση που έχουν με τη Celtic, μιας κι έχουν χάσει και τα 9 τελευταία ματς που έδωσαν απέναντι στους Bhoys, τα δύο από αυτά τη σεζόν που διανύουμε με σκορ 3-0.
Οι Dons θα παίξουν χωρίς τον αρχηγό τους, αφού ο Graeme Shinnie θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο
Ryan Christie αφού είναι δανεικός από τη Celtic.
Ο -καιρό τώρα- τραυματίας goalkeeper, Joe Lewis, είναι η άλλη απουσία των γηπεδούχων.
Η Celtic δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος και ψάχνει μια καλή εμφάνιση για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το 3-0 της Αγίας Πετρούπολης αλλά και για βαθμολογικούς λόγους.
Ο αρχηγός της ομάδας, Scott Brown, επιστρέφει, παραμένουν όμως εκτός μάχης οι Dedryck Boyata, Patrick Roberts, Leigh Griffiths, Stuart Armstrong, Craig Gordon, Jonny Hayes και Marvin Compper.
Eκτός και ο μέσος Nir Bitton που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.