Έχασε παίκτες και ματς η Celtic, 1-0 για την Killie

Mε γκολ του Youssouf Mulumbu στο 70’ η Kilmarnock νίκησε δίκαια 1-0 τη Celtic που δεν είχε …κέντρο άμυνας, μιας κι έχασε λόγω τραυματισμού τον Dedryck Boyata στο 8’ και τον Kristoffer Ajer στο 35’. Πρώτη νίκη της Kilmarnock μετά τον Οκτώβριο του 2012 επί της Celtic που μετρούσε 16 ματς χωρίς ήττα κόντρα στην Killie. Μόλις ένα σουτ στην εστία κι αυτό στο 90’ για μια απογοητευτική Celtic.
Ο Gordon Greer πήρε τη θέση του Scott Boyd στο κέντρο της άμυνας και ο Eamonn Brophy ξεκίνησε στα χαφ αντί του τραυματία Lee Power, στις μοναδικές αλλαγές που έκανε ο Steve Clarke στο βασικό σχήμα των γηπεδoύχων.
O νεοαποκτηθείς, Jack Hendry μπήκε κατευθείαν στην ενδεκάδα της Celtic παίρνοντας τη θέση του Jozo Simunovic, παίζοντας στα δεξιά μιας αμυντικής τριάδας για τους Bhoys, ενώ στο βασικό σχήμα βρέθηκε για πρώτη φορά και ο Charly Musonda αφήνοντας στον πάγκο τον Odsonne Edouard.
To 4-4-2 της Killie με τον Eammon Brophy δίπλα στον Kris Boyd, ήταν ένας μπελάς για τη Celtic που έχασε μόλις στο 8’ τον Dedryck Boyata.
 Ανησυχία για τον Βέλγο αμυντικό που έδωσε τη θέση του στο Nir Bitton με τη Celtic να χάνει και τον Kristoffer Ajer, στο 35’
Ζεστό χειροκρότημα για τον Νορβηγό αμυντικό από οπαδούς και των δύο ομάδων μιας κι έχει περάσει ως δανεικός από την Killie. Στη θέση του μπήκε ο Scott Sinclair με τον Kieran Tierney να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας, αφήνοντας τη θέση του δεξιού μπακ χαφ.
Η Kilmarnock ήταν άψογα στημένη δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Celtic κι ήταν αυτή που απείλησε με σουτ του Jordan Jones στο 39’, από δύσκολη θέση, που απέκρουσε ο Dorus de Vries χωρίς να συγκρατήσει τη μπάλα αλλά ο Greg Taylor δεν κατάφερε να επωφεληθεί ενώ στο 40’ ο de Vries μλπόκαρε το σουτ του Kris Boyd.
Απόλυτα εξουδετερωμένη η Celtic, με τους Dembele, Sinclair και Musonda να μη βρίσκουν χώρους, μόνη της αξιόλογη στιγμή ήταν στο 56’ όταν ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Stephen O'Donnell, χωρίς να συγκινήσει τον διαιτητή Kevin Clancy.
Η Killie ήταν επικίνδυνη κι ανοιξε το σκορ στο 70’. Ο Jordan Jones μπήκε από τα αριστερά και γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, για να έρθει ο Youssouf Mulumbu στο πίσω δοκάρι και να τη στείλει με δυνατό σουτ στα δίχτυα.
Η Celtic πέρασε μπροστά σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ισοφαρίσει και βρέθηκε ακόμα πιο εκτεθειμένη πίσω, οι Jones και Mulumbu έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Στο 90’ η ομάδα του Brendan Rodgers είχε και τη μοναδική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία, όταν ο Olivier Ntcham αντί να πασάρει έπιασε μια βολίδα από μακριά που εξουδετέρωσε δύσκολα ο keeper των γηπεδούχων, Jamie MacDonald.
Αυτό και μόνο δείχνει την κακή μέρα των Bhoys και το εξαιρετικό στήσιμο και τη δίκαιη νίκη της Kilmarnock του Steve Clarke. Πρώτη νίκη της Killie μετά από 16 ματς κόντρα στη Celtic στη μεγάλη κατηγορία, πρώτη ήττα των τριπλούχων Σκωτίας μετά από 13 επισκέψεις τους στο Rugby Park, με την Kilmarnock να μπαίνει στην πρώτη εξάδα.
KILMARNOCK: MacDonald; O'Donnell, Greer, Broadfoot, Taylor; McKenzie, Dicker, Mulumbu; Jones (90+2), Boyd (Tshibola 65), Brophy (Erwin 81).
CELTIC: De Vries; Ajer (Sinclair 35), Boyata (Bitton 10), Hendry, Tierney; Brown, Ntcham, Kouassi (Edouard 70) Forrest, Musonda, Dembele.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.