Στο ναδίρ η Celtic, ήττα-αποκλεισμός 3-0 από τη Zenit

Δύο γκολ σε 20 λεπτά (Branislav Ivanovic το 7, Daler Kuzyayev στο 27’) κι ένα τρίτο από τον Aleksandr Kokorin στο 61’ έδωσαν μια εύκολη πρόκριση στη Zenit απέναντι σε μια πολύ κατώτερη των περιστάσεων Celtic.
Mια Celtic κατέβηκε με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε το πρώτο ματς, όμως αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Η Celtic είχε την κατοχή αλλά δεν απείλησε καθόλου τον goalkeeper των γηπεδούχων, Andrei Lunev, που ήταν θεατής στο πρώτο μέρος, ενώ ο αρχηγός της Scott Brown, ήταν εκτός αγώνα.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 7’, όταν σε κόρνερ του Leanardo Parades ο Branislav Ivanovic έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα γιορτάζοντας ιδανικά τη βραδιά των γενεθλίων του.
Το 2-0 έγινε στο 27’ με βολίδα του Daler Kuzyayev από τα 23 μέτρα και τον goalkeeper, Dorus de Vries, να ευθύνεται καθώς φάνηκε καθαρά ότι …ξεγελάστηκε από την πορεία της μπάλας. Οι Ρώσοι είχαν σκορ πρόκρισης από το ημίωρο και δεν δυσκολεύθηκαν καθόλου στο πρώτο μέρος.
Ο Rodgers έριξε τον Tom Rogic στη θέση του Kouassi στο ξεκίνημα του β’ μέρους κι ο Αυστραλός είχε ένα σουτ που έφυγε άουτ στο 48’ χωρίς πάντως να ανησυχήσει τον Ρώσο keeper. Ο Lunev ανησύχησε στο 55’, όταν ο Kristoffer Ajer σηκώθηκε και πήρε την κεφαλιά στη σέντρα του Olivier Ntcham αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα οι Ρώσοι έκαναν το 3-0 τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση-πρόκριση. Ο Branislav Ivanovic έβγαλε τη χαμηλή μπαλιά κι ο Aleksandr Kokorin νίκησε τον Mikael Lustig κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του De Vries, πετυχαίνοντας το 19ο φετινό του γκολ.
Η Celtic φάνηκε να ξυπνά, με τον Olivier Ntcham να σουτάρει από τα 16 μέτρα στην αγκαλιά του goalkeeper, Andrey Lunyov, ενώ στο 68’ ο Scott Sinclair μπήκε στην περιοχή κι έδωσε στον Tom Rogic όμως το σουτ του Αυστραλού ήταν πάνω στον Andrey Lunyov.
Μια ευκαιρία στο 90’ με τον Sinclair ήταν ακόμα μια φάση για τη Celtic που μπορούσε ίσως να παίξει από την αρχή έτσι, ήταν όμως γεγονός ότι δεν ανησύχησε καθόλου τη Celtic. O Branislav Ivanovic γιόρτασε τα 33α του γενέθλια πετυχαίνοντας ένα γκολ και φτιάχνοντας ένα άλλο για μια Zenit που δεν ζορίστηκα ιδιαίτερα κι αυτό είναι στα μείον της ομάδας του Rodgers.
Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της Celtic τελείωσε, σειρά έχει τώρα το Κυριακάτικο ματς με την Aberdeen στο πρωτάθλημα.
ZENIT ST PETERSBURG: Lunev, Ivanovic (Smolnikov 87), Mammana, Mevlja, Criscito, Kranvitter, Kuzyaev, Paredes, Rigoni (Driussi 84), Kokorin, Zabolotny (Yerokhin 76).
CELTIC: De Vries, Lustig, Simunovic, Ajer, Tierney, Brown, Ntcham, Kouassi (Rogic 45), McGregor (Sinclair 62), Forrest (Musonda 71), Dembele.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.