Θύμα ρατσισμού στη Hearts o Goncalves

O Isma Goncalves αποκάλυψε ότι τα ρατσιστικά σχόλια των οπαδών της Hearts ήταν η αιτία αποχώρησης του από την ομάδα του Εδιμβούργου.
 «Δεν ήθελα να αφήσω τη Hearts αρχικά, ήρθε η πρόταση από το Ουζμπεκιστάν κι ήταν για πολλά λεφτά, το πρόβλημα όμως ήταν ότι η οικογένεια μου σταμάτησε να έρχεται στα ματς, υπήρχαν ρατσιστικά σχόλια σε βάρος μου» δήλωσε ο Πορτογάλος επιθετικός, στην “Edinburgh Evening News” τονίζοντας: «ήταν μια μειονότητα, αλλά δεν είναι ωραίο για το γιό σου, τη γυναίκα και τον αδελφό σου να ακούει να σε αποκαλούν γαμ….μαύρο. Μου το είπε ο αδελφός μου τον Οκτώβριο, η οικογένεια μου ήρθε 2-3 φορές ακόμα και τα σχόλια συνεχίστηκαν, η γυναίκα μου ήταν έξαλλη.»
Ο Πορτογάλος επιθετικός πήγε τελικά στην Pakhtakor Tashkent και μπορεί να ήταν μια μειονότητα οπαδών που τον έβριζε, αλλά αυτός ήταν ο κύριος λόγος.
«Η γυναίκα μου είπε ότι δεν μπορεί να ξανάρθει να ακούει να βρίζουν το σύζυγο της και θέλω να έχω μαζί μου την οικογένεια μου για να είμαι ευτυχισμένος και να συγκεντρώνομαι στη δουλειά μου. Έχω δεχτεί κάποια ρατσιστικά σχόλια στο Instagram πολύ άσχημα, δεν μπορώ καν να τα αναφέρω. Είμαστε άνθρωποι κι αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, που υπάρχουν πολλοί μαύροι. Στην Ιταλία έχουν πρόβλημα αλλά δεν περίμενα ότι θα έχουν κι εδώ. Δεν μπορώ να δεχτώ τέτοια συμπεριφορά από οπαδούς της ομάδας στην οποία παίζω, άλλο να λένε ότι δεν είμαι καλός παίκτης, γνώμη τους, όμως η ρατσιστική επίθεση είναι κάτι απολύ απογοητευτικό, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, δεν το’χα ξανασυναντήσει στην καριέρα μου και δεν περίμενα να το βρω εδώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.