Hibernian-Aberdeen (preview)

Δύο σερί νίκες με το ίδιο σκορ (2-1) για τη Hibernian που δεν είχε υποχρεώσεις την περασμένη βδομάδα μιας και είχε αποκλειστεί από το κύπελλο. Στην 4η θέση, 5 βαθμούς πίσω από τους τρίτους Rangers οι Hibs, ενισχύονται με την επιστροφή των αμυντικών Paul Hanlon και Darren McGregor και του μέσου Marvin Bartley. Παραμένει γεμάτο όμως το απουσιολόγιο με τους Brandon Barker, David Gray, Ross Laidlaw, Vykintas Slivka και Steven Whittaker να είναι ακόμα εκτός μάχης. Xωρίς νίκη στα 9 τελευταία ματς κόντρα στην Aberdeen στη μεγάλη κατηγορία η Hibernian, που δεν έχει σκοράρει στα 7 από αυτά.
Στη 2η θέση, 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Celtic και 3 μπροστά από τους Rangers η Aberdeen έρχεται από πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου επικρατώντας 4-2 της Dundee United. Tρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα για τους Dons, που είναι αήττητοι στις 10 τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα των Hibs για το πρωτάθλημα, κρατώντας σε 7 σερί από αυτές ανέπαφη την εστία τους.
Νίκη στις 3 τελευταίες επισκέψεις της στο Easter Road μετρά η Aberdeen που δεν θα έχει στη διάθεση της τον αρχηγό της, Graeme Shinnie, που είναι τιμωρημένος, ενώ είναι τραυματίας ο goalkeeper, Joe Lewis. Ο επιθετικός Stevie May παραμένει αμφίβολος, υπάρχουν ελπίδες όμως να επιστρέψει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.