Θέλει εθνική ο Hughes

Ο πρώην τεχνικός των Falkirk και Inverness Caledonian Thistle, John Hughes, θέλει να αναλάβει την εθνική Σκωτίας και δήλωσε δημόσια ότι αξίζει να του πάρει συνέντευξη για τη θέση η ομοσπονδία της χώρας.
Ο 53χρονος τεχνικός έχει οδηγήσει τρεις ομάδες στην Ευρώπη, δύο από αυτές για πρώτη φορά στην ιστορία τους κι έχει αναδειχτεί δύο φορές προπονητής της χρονιάς.
«Το βιογραφικό μιλά από μόνο του, το μόνο που θέλω είναι μια συνέντευξη» δήλωσε ο Hughes που οδήγησε την Inverness στην κατάκτηση του κυπέλλου Σκωτίας το 2015.
Η Σκωτία ψάχνει ακόμα προπονητή μετά την απομάκρυνση του Gordon Strachan τον Οκτώβριο και την άρνηση του τεχνικού της Βορ.Ιρλανδίας, Michael O'Neill.
Εκτός υποψηφίων τέθηκε ο πρώτην τεχνικός των Everton και Rangers, Walter Smith, με τον Alex McLeish, να είναι πια το φαβορί των bookmakers.
Ο Hughes έχει μείνει άνεργος μετά τον υποβιβασμό της Raith Rovers από την Championship στο τέλος της περασμένης σεζόν, πιστεύει όμως ότι η Σκωτία χρειάζεται έναν προπονητή που έχει συνηθίζει να ξεπερνά τις προσδοκίες και τις δυνατότητες που του προσφέρονται.
«Έχω δυό ανόδους στη First Division, βγήκα δύο φορές προπονητής της χρονιάς, έχω τρεις τελικούς κυπέλλου, ένα κύπελλο Σκωτίας, έβγαλα τρεις ομάδες στην Ευρώπη, τις δύο για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τις Inverness και Falkirk και χωρίς να στηρίζομαι σε μπλοκάκι επιταγών» δήλωσε ο 53χρονος Σκωτσέζος σημειώνοντας: «Αν κοιτάξεις τη Σκωτία, δεν ξέρω που είμαστε στις βαθμολογίες αλλά δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, ούτε στον κόσμο και χρειάζεται ένας προπονητής που θα πάει και δημιουργήσει ένα περιβάλλον για να παλεύεις με την καρδιά σου, ένας για όλους κι όλοι για έναν, όλοι ενωμένοι. Αυτό είναι το φόρτε μου κι έχω προπονηθεί 15 χρόνια γι αυτή τη δουλειά, γιατί να μην είναι ο John Hugheς προπονητής της εθνικής;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.