Με γκολάρα Φροξυλιά οι Sons στον τελικό

Χάρη σε μια εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Φροξυλιά, η Dumbarton νίκησε μέσα στην Ουαλία την TNS (The New Saints) και προκρίθηκε στον τελικό του Challenge Cup, πρώτος της τελικός μετά από 121 χρόνια.
Οι πρωταθλητές Ουαλίας ξεκίνησαν καλύτερα, είχαν μια κεφαλιά του Aeron Edwards στο δοκάρι κι έλεγχαν το πρώτο μέρος χωρίς όμως να σκοράρουν. Το πέτυχαν στο 52’, όταν ο Brobbel έπιασε το σουτ που απέκρουσε ο goalkeeper των Sons, Scott Gallacher, για να φτάσει η μπάλα στον Dean Ebbe που την έστειλε στα δίχτυα. Ο keeper της Dumbarton κράτησε την ομάδα του στο ματς με μια εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Blaine Hudson κι ένα λεπτό μετά οι Sons έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Kyle Hutton έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε στον Danny Handling, που με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 στο 74’. «Χρυσή αλλαγή» ο Φροξυλιάς, αφού ο Κύπριος μπήκε στο 80’ και στο 84’ έκανε το 1-2 με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή.
Οι Ουαλοί πίεσαν χωρίς να καταφέρουν να ισοφαρίσουν κι η Dumbarton πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, τον πρώτο της μετά το 1912.

THE NEW SAINTS: Harrison, Spender, Hudson, Rawlinson, Marriott, Routledge, Holland, Brobbel, Edwards (Kauber 87), Ebbe, Draper.
DUMBARTON: Gallacher, Smith, Dowie, Barr, Hill, Gallagher (Stewart 65), Handling (Φροξυλιάς 80), Hutton, Carswell, Russell (Burt 65), Nade.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.