Super Κillie, 3-2 τη Dundee

Μια ψυχωμένη Kilmarnock που βρέθηκε να χάνει με 1-2 στο 55’ και να μένει με 10 παίκτες στο 59’, πέτυχε μια μεγάλη ίκη με 3-2 επί της Dundee σε ένα συναρπαστικό ματς.
Ο Youssouf Mulumbu, ήταν ο μεγάλος απών για τους γηπεδούχους που δεν είχαν στη διάθεση τους ούτε τον εξτρεμ Jordan Jones, who has been in fine form too, and midfielder Greg Kiltie.
Ο Jamie MacDonald πήρε τη θέση του Leo Fassan κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, με τους Eamonn Brophy και Rory McKenzie να είναι στο αρχικό σχήμα και τον Greg Taylor να επιστρέφει στα χαφ.
Ντεμπούτο στη Dundee για τον 26χρονο Steven Caulker, μία από τις τρεις αλλαγές που έκανε ο Neil McCann. Ο επιθετικός Simon Murray και ο εξτρεμ Rory Deacon ήταν οι άλλοι με τους Cammy Kerr, Kevin Holt και A-Jay Leitch-Smith να χάνουν τη θέση τους στη βασική ενδεκάδα.
Η Kilmarnock άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’ με σουτ του Eamonn Brophy, όμως η αντίδραση της Dundee ήταν άμεση. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια ευκαιρία στο 11’ με κεφαλιά του Sofien Moussa για να κερδίσει πέναλτι με τον Steve Caulker στο 30’, όταν στην απόκρουση του goalkeeper, Jamie MacDonald, η μπάλα βρήκε το χέρι του Gary Dicker. Το εκτέλεσε ένα λεπτό αργότερα ο Sofien Moussa φέρνοντας το ματς στα ίσα  και στο 56' ο Steven Caulker
σφράγισε το ντεμπούτο του με γκολ κάνοντας με κεφαλιά το 1-2 για τη Dundee.
Τρία λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους γηπεδούχους όταν αποβλήθηκε ο Gary Dicker. Ο διαιτητής Nick Walsh δεν είδε το χέρι του Roarie Deacon της
Dundee και το ξέσπασμα του Dicker του κόστισε μια δεύτερη κίτρινη κάρτα, αν και μπορούσε να δει ακόμα κι απευθείας κόκκινη για το σκληρό του φάουλ. Η Dundee έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-3 στο 66’ με τον Simon Murray και δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Killie με τον Rory McKenzie, τη βολίδα του οποίου απέκρουσε ο goalkeeper Elliot Parish.
Στο 74’ ο Lee Erwin έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Kris Boyd κι ο βετεράνος επιθετικός πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ φέρνοντας το ματς στα ίσα για τους γηπεδούχους των 10 παικτών. Ήταν το 15ο φετινό του γκολ και έννατο στα 10 τελευταία ματς. Ολική ανατροπή στο 87’ για τους γηπεδούχους με τον Iain Wilson να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή, περνώντας όποιον βρήκε μπροστά για να σκοράρει με ένα εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ.  
Επική νίκη για την Kilmarnock, έβδομη συνεχόμενη στο Rugby Park, την έφερε ισόβαθμη με την 6η Motherwell, έχοντας και δύο ματς στο χέρι. Η Dundee έμεινε δύο βαθμούς μπροστά από την προτελευταία Hamilton, με τους Accies να έχουν και δύο ματς λιγότερα από την ομάδα του Neil McCann.
KILMARNOCK: MacDonald, O'Donnell, Broadfoot, S.Boyd ( Wilson 62), Findlay, Tshibola, Dicker, McKenzie, Taylor, Brophy (Erwin 50), K.Boyd (Simpson 90).
DUNDEE: Parish, Caulker, Kusunga (El Bakhtaoui 79), O'Dea, Kamara, Moussa, O'Hara (Spence 90+1), Aurtenetxe, Murray, McGowan, Deacon (Kerr 73).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.