Σαν σήμερα στις 21 Απριλίου του 2002 #5

 Σαν σήμερα στις 21 Απριλίου του 2002 η Celtic (που είχε ήδη κατακτήσει τον τίτλο) φέρνει 1-1 με τους Rangers, μπροστά σε 59.384 θεατές στο Celtic Park, σε ένα επεισοδιακό Old Firm με 3 κόκκινες κάρτες.
Ήταν η πρώτη φορά εκείνη τη σεζόν που η Celtic δε νίκησε στην έδρα της, με τους Rangers να προηγούνται από το πρώτο λεπτό με τον Peter Lovenkrands κι έχασαν την ευκαρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 15’.
Οι Bhoys ισοφάρισαν στο 43’ με πέναλτι του Alan Thompson και πίεσαν για τη νίκη στην επανάληψη όμως ο goalkeeper των Gers, Stefan Klos έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις. Σε μία από αυτές στο 87’ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και τη στιγμή που έπεσε για να τη μπλοκάρει ο Henrik Larsson έκανε προβολή για να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Ακολούθησε σύρραξη, με αποτέλεσμα να αποβληθούν δύο παίκτες της Celtic, οι Johan Mjallby και John Hartson κι ο Ricksen των Rangers. Mια γελοία απόφαση του διαιτητή, Clark, μιας κι οι Mjallby και Hartson δεν έκαναν τίποτα. Μια απλή κίτρινη στο Ricksen που έσπρωξε το Mjallby θα ήταν αρκετή. Η Celtic είχε ήδη κατακτήσει τον τίτλο κι ύστερα από πολύ καιρό δεν έχασε κανένα ματς από τους Rangers, ενώ δε γνώρισε ήττα στην έδρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.