Σαν σήμερα στις 23 Μαρτίου του 1995 #6

Σαν σήμερα στις 23 Μαρτίου του 1995 πέθανε σε ηλικία 39 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία ο Davie Cooper. Ένας εξαιρετικός εξτρεμ που έκανε μεγάλη καριέρα με τους Rangers (κατά πολλούς ο καλύτερος
παίκτης που είχαν ποτέ), παίζοντας από το 1977 έως το 1989 για να συμπληρώσει 377 παιχνίδια, σημειώνοντας 49 γκολ.Kατέκτησε 3 πρωταθλήμτα, 3 κύπελλα και 7 League Cup Σκωτίας με τους Rangers.
Αγωνίστηκε και στις Clydebank (από εκεί ξεκίνησε και τελείωσε την καριέρα του) και Motherwell, ενώ
φόρεσε 22 φορές (λίγες βάση του ταλέντου του) φορές τη φανέλα της εθνικής Σκωτίας σημειώνοντας 6 γκολ.
Κατέρρευσε στο γήπεδο της Clyde, το Broadwood Stadium, όταν έφτιαχνε μαζί με τον παλιό άσο της Celtic και της Arsenal, Charlie Nicholas, ένα προπονητικό φίλμ για νεαρούς που λεγόταν “Shoot” για λογαριασμό της σκωτσέζικης τηλεόρασης. Την επόμενη μέρα (23 Μαρτίου του 1995) άφησε την τελευταία του πνοή. Εκείνη την εποχή έπαιζε στην Clydebank και σχεδίαζε να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν. “Η Σκωτία έχασε έναν εθνικό θησαυρό” ήταν τα λόγια του θρύλου της Celtic, Tommy Burns, και τεχνικού των Bhoys τότε, ενώ ο Ally McCoist (τωρινός τεχνικός των Gers κι ένας από τους θρύλους της ομάδας) είχε προσθέσει :"Nιώθουμε ότι χάσαμε έναν αδελφό. Θα είναι πάντα μαζί μας."
Το άγαλμα του είναι στη γεννέτειρα του στο Hamilton.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.