Aberdeen-Kilmarnock (preview)


Φιναλίστ του κυπέλλου πέρυσι η Aberdeen, έρχεται από την Κυριακάτικη ήττα με 2-0 στην έδρα της από τη Celtic στο πρωτάθλημα, έχει υποχωρήσει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Έφτασε στα προημιτελικά με ευκολία αποκλείοντας δύο ομάδες της Championship, την πρωτοπόρο St Mirren με 4-1 και τη Dundee United με 4-2. Θα έχει στη διάθεση της τον αρχηγό Graeme Shinnie που εξέτισε την ποινή του, τιμωρημένοι οι Andy Considine και Sam Cosgrove, επιστρέφει ο Ryan Christie που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με τη Celtic, μιας κι είναι δανεικός από τους Bhoys.
H Kilmarnock στάθηκε τυχερή στο Εδιμβούργο παίρνοντας 1-1 από τη Hearts, με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι στο τελευταίο λεπτό. Στην πρώτη εξάδα στο πρωτάθλημα, μετρά 5 ματς χωρίς ήττα, η τελευταία της ήττα ήταν από την Aμπερντίν με 3-1 στις 27 Ιανουαρίου. Είχε χάσει 3-1 και στην έδρα της από την Αμπερντίν, είχε πάρει πάντως 1-1 στην έδρα της Αμπερντίν τον Σεπτέμβριο.
Έφτασε στα προημιτελικά αποκλείοντας με 1-0 την Kilmarnock και 4-0 την ερασιτεχνική Brora Rangers της Highland League.
Mεγάλες απώλειες οι τραυματίες Gordon Greer και Youssouf Mulumbu, πιθανότητες επιστροφής του πρώτου σκόρερ, Kris Boyd, που έχει υποστεί τράβηγμα γι αυτό έχασε το ματς με τη Hearts, αμφίβολος για τον ίδιο λόγο ο επιθετικός Eamonn Brophy.
H παράδοση είναι καταλυτική υπερ της Aberdeen στο κύπελλο, μιας και οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 9 φορές στο κύπελλο Σκωτίας με τους Dons να μην έχουν γνωρίσει ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.