«Μαγκιά» τίτλου για Celtic, 3-2 με 10 παίκτες στο Ibrox


Σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι η Celtic βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ για να πάρει τη νίκη, παρότι βρέθηκε με 10 παίκτες στο 57’, με τους Rangers να χάνουν απίστευτη ευκαιρία στο τέλος για να ισοφαρίσουν. Στο +9 και με ματς στο χέρι η Celtic είναι αγκαλιά και με τον φετινό τίτλο.

Oι Rangers είχαν τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 4-1 επί της Falkirk στο κύπελλο πριν μια βδομάδα, με τον αριστερό μπακ Declan John να επιστρέφει παίρνοντας τη θέση του Andy Halliday, ενώ επέστρεψε και ο Wes Foderingham κάτω από τα δοκάρια αφήνοντας στον πάγκο τον Jak AlnwickΣτον πάγκο και ο επιθετικός Jason Cummings, που έκανε καρέ στο ματς με τη Falkirk, με τον Jamie Murphy να παίρνει τη θέση του.
Τρεις αλλαγές είχε και η Celtic, από το προηγούμενο παιχνίδι της, με πιο εμφατική αυτή του Scott Bain, που που έκανε το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια, αφού Dorus de Vries, τραυματίσθηκε στην προπόνηση.  
Ο Dedryck Boyata επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας παίρνοντας τη θέση του Marvin Compper, ενώ ο μέσος Callum McGregor ξεκίνησε αντί του εξτρεμ Scott Sinclair. Ύστερα από καιρό στην αποστολή της Celtic, ο μέσος Stuart Armstrong και ο εξτρεμ Patrick Roberts, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους κι ήταν στον πάγκο.
Η επιστροφή του Dedryck Boyata δεν μπορούσε να είναι χειρότερη. Μόλις στο 3’ ο Βέλγος αμυντικός έκανε ολέθριο λάθος χάνοντας τη μπάλα από τον Josh Windass που μπήκε μόνος του στη συνέχεια στην περιοχή και νίκησε από κοντά τον Scott Bain κάνοντας το 1-0 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από τους οπαδούς των Gers.
H Celtic απάντησε με μια σέντρα σουτ του Kieran στο 6’ κι ισοφάρισε στο 11’ με ασύλληπτη βολίδα του Tom Rogic έξω από την περιοχή. Φρενήρης ρυθμός στο ντέρμπι, με τον Jozo Simunovic να χάνει μια ευκαιρία για τη Celtic στο 24’ και τους Rangers να παίρνουν ξανά το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα.
Ο Alfredo Morelos κρατησε τον Dedryck Boyata που δεν κατάφερε να διώξει τη σέντρα του Declan John κι η μπάλα έφτασε στον Daniel Daneias που με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, αφού βρήκε λίγο και στον αμυντικό των Bhoys, Kieran Tierney.
Ο Boyata έφερε πάλι ευθύνη και παραλίγο να στοιχίσει κι ένα τρίτο γκολ όταν έχασε τον Alfredo Morelos όμως κανείς δεν εκμεταλλεύθηκε την σέντρα του Κολομβιανού που πέρασε παράλληλα από την εστία των φιλοξενούμενων.
Η Celtic πίεσε για την ισοφάριση με τον Tom Rogic να δοκιμάσει με ένα μακρινό σουτ στο 33’ όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του goalkeeper, Wes Foderingham. Ο keeper των Gers απέκρουσε στο 37’ μια κεφαλιά του Moussa Dembele και στο 42’ ένα σουτ του Callum McGregor κρατώντας το προβάδισμα των γηπεδούχων. Μέχρι το 45’ όμως αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Scott Brown έβγαλε βαθιά μπαλιά υπό πίεση κι ο Moussa Dembele με έξοχο πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Wes Foderingham φέρνοντας το ματς στα ίσα με ένα έξοχο γκολ.
2-2 σε ένα εντυπωσιακό πρώτο μέρος, με τη Celtic να μπαίνει δυνατά στο δεύτερο και να ζητά πέναλτι στο 46’, όταν ο Callum McGregor βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Greg Docherty. Το μαρκάρισμα πάντως είχε ξεκινήσει έξω από την περιοχή κι ο McGregor φάνηκε να χάνει τη μπάλα πριν πέσει.
Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 57’ όταν ο Jozo Simunovic αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Alfredo Morelos, αφήνοντας τη Celtic με 10 παίκτες. Οι Rangers πίεσαν κι έφτασαν κοντά σε ένα ένα τρίτο γκολ με τον Alfredo Morelos όμως ο goalkeeper Scott Bain απέκρουσε εντυπωσιακά παρότι μπάλα άλλαξε πορεία έχοντας βρει και στον Kristoffer Ajer. Υπεύθυνος και για αυτή τη φάση ο Dedryck Boyata που έχασε τη φάση, όμως δύο λεπτά αργότερα η Celtic έπαιρνε το προβάδισμα.
Τα εύσημα -και- στον Brendan Rodgers που παρότι η ομάδα του είχε μείνει με 10 παίκτες, έβγαλε τον James Forrest στο 67’ κι έβαλε έναν καθαρόαιμο επιθετικό τον 20χρονο Odsonne Edouard. Ήταν ο Moussa Dembele που με βρήκε με εξαιρετική πάσα τον συμπατριώτη του κι ο Odsonne Edouard, μπήκε στην περιοχή αποφεύγοντας τον Sean Goss και με ένα φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
2-3 στο 69’ για τη Celtic, που είχε πια και την ψυχολογία με το μέρος της. Οι Gers τα έδωσαν όλα στο τέλος για την ισοφάριση κι έχασαν μια απίστευτη ευκαιρία στο 87’. Ο Josh Windass έπιασε το σουτ που απέκρουσε ο keeper, Scott Bain, για να φτάσει η μπάλα στον Alfredo Morelos, που σούταρε, σχεδόν εξ’επαφής, στέλνοντας τη μπάλα να βρεί το δοκάρι και να καταλήξει στην αγκαλιά του Bain.
To ματς τελείωσε ουσιαστικά εκεί, με τη Celtic να κρατά όσο χρειαζόταν τη μπάλα και τη λήξη να την βρίσκει στην αντίπαλη περιοχή. Το τέλος τη βρήκε και 9 βαθμούς μπροστά από τους Rangers, με ένα ματς στο χέρι και τον Brendan Rodgers να μετρά 4 σερί νίκες στο Ibrox.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Bates (Cardoso 15), Alves, John, Docherty, Goss (Cummings 74), Candeias, Windass, Murphy, Morelos.
CELTIC: Bain, Ajer, Simunovic, Boyata, Tierney, Brown, Ntcham, Rogic (Hendry 60), Forrest (Edouard 67), McGregor, Dembele (Armstrong 86).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.