Eκτός Μουντιάλ οι Σκωτσέζοι (οι Βρετανοί γενικά) διαιτητές

Μετά την εθνική Σκωτίας, που έχει από το 1998 να πάρει μέρος στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης, δεν πάνε τώρα ούτε οι Σκωτσέζοι διαιτητές. Στη λίστα των διαιτητών για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας αυτό το καλοκαίρι, δεν υπάρχουν Σκωτσέζοι διαιτητές, Βρετανοί γενικότερα, οι Άγγλοι βέβαια μπορεί να μην έχουν διαιτητές έχουν όμως την εθνική τους ομάδα στα τελικά.
Οι Σκωτσέζοι απουσιάζουν και από τις λίστες των βοηθών διαιτητών, είναι η πρώτη φορά από το 1938 που δεν υπάρχουν Βρετανοί διαιτητές στο Μουντιάλ.
Ο William Collum ήταν στο Euro 2016 στη Γαλλία, με βοηθούς τους Bobby Madden και John Beaton, ενώ και ο Francis Conner ήταν εκεί.
16 χρόνια πρίν ο Hugh Dallas ήταν τέταρτος διαιτητής σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τότε άλλαξαν πολλά για τους Σκωτσέζους διαιτητές, πρόσφατα σε ένα προκριματικό Μουντιάλ κόντρα στην Ισλανδία ο τερματοφύλακας της Ουκρανίας, Andriy Pyatov, παραπονέθηκε για τη διαιτησία του Collum δηλώντας: «Είναι Σκωτσέζοι διαιτητές και δεν με γουστάρουν.»
Προφανώς ούτε η Παγκόσμια Ομοσπονδία …γουστάρει τους Σκωτσέζους διαιτητές αφού δεν υπήρχε ούτε ένας στη λίστα των 36 διαιτητών για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.