Mα-Χ-η στο Perth, Saints-Hibs 1-1

Με γκολ του Efe Ambrose από το 2’ και με 10 παίκτες από το 14’ μετά την αποβολή του goalkeeper, Ofir Marciano, η Hibernian ισοφαρίστηκε στο 83’ από ένα εντυπωσιακό γκολ του Chris Kane, σε ένα συναρπαστικό ματς. Oι Saints είχαν και δοκάρι στο 92’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Scott Tanser.
Η St Johnstone είχε μία αλλαγή στην ενδεκάδα που νίκησε 4-0 στο Dundee, με τον Liam Gordon να παίρνει στην άμυνα τη θέση του τιμωρημένου, Jason Kerr, ενώ μια αλλαγή είχαν κι οι Hibs στην ενδεκάδα που είχαν κατεβάσει στο νικηφόρο 2-0 επί της Hearts. O Marvin Bartley πήρε του Dylan McGeouch που τραυμαστίστηκε στην προπόνηση, ενώ τη Δευτέρα είχε κληθεί στην εθνική Σκωτίας. Μεγάλη ατυχία για τον 25χρονο μέσο, η ομάδα του πάντως φάνηκε να έχει την τύχη με το μέρος της, όταν προηγήθηκε μόλις στο 2’. Εξαιρετική κίνηση του Scott Allan που έβγαλε τη σέντρα και με μια εντυπωσιακή κεφαλιά ο Efe Ambrose άνοιξε το σκορ. Εντυπωσιακό το άλμα και η κεφαλιά του Νιγηριανού αμυντικού, άξια του κλασικού πανηγυρισμού του με τριπλή ανάποδη τούμπα. Η τύχη γύρισε την πλάτη στους Hibs στο 14’. Σε μια βαθιά μπαλιά ο ο Ισραηλινός goalkeeper Ofir Marciano έκανε έξοδο για να προλάβει τον Chris Kane. Ο επιθετικός της St Johnstone επιχείρησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο keeper, αυτή βρήκε στο χέρι του κι ο διαιτητής, John Beaton, αφού συμβουλεύθηκε τον βοηθό του απέβαλλε τον τερματοφύλακα των Hibs. Ο Αυστραλός επιθετικός, Jamie Maclaren, θυσιάστηκε δίνοντας τη θέση του στον goalkeeper Cammy Bell για τους Hibs, με τον προπονητή τους, Neil Lennon να βλέπει το ματς από την κερκίδα, εκτίοντας την πρώτη από τις τρεις αγωνιστικές της ποινής του. Πρώτο επίσημο ματς για τον Cammy Bell μετά τις 28 Μαίου, με τον πρώην keeper των Rangers και Kilmarnock, να δείχνει αρχικά ότι του λείπουν παιχνίδια, με χαρακτηριστική τη φάση του 33’ όταν νικήθηκε από τον Murray Davidson όμως η κεφαλιά του μέσου των Saints έφυγε άουτ. Στη συνέχεια όμως ήταν εντυπωσιακός, αποκρούοντας στο 42’ τη βολίδα του Joe Shaughnessy και σταματώντας τον Chris Kane στο 43’. Παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες οι Hibs κάθε άλλο παρά κλείστηκαν, έβγαιναν συχνά μπροστά, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, σαν την βροχή που έπεφτε στο Perth.
Oι Saints μπήκαν πιο δυνατά στο β’ μέρος, είχαν δοκάρι στο 47’ με τον Chris Kane κι άλλη μια ευκαιρία με τον George Williams στο 59’, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Cammy Bell.Οι Hibs φάνηκε να παίρνουν μια ηρωική νίκη, όμως η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 82’. Ο George Williams μπήκε στην περιοχή κι έδωσε στον Denny Johnstone που βρήκε με τακουνάκι τον Chris Kane που πήρε με το ένα πόδι τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα με το άλλο. Υπέροχο γκολ σε συνδυασμό και εκτέλεση για τους Saints που θα μπορούσαν να πάρουν και τους τρεις βαθμούς, αν δεν έστελνε στο 92’ τη μπάλα στα δοκάρι ο Scott Tanser με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η St Johnstone έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, η Hibernian έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην 3η θέση, αν και παίζοντας με 10 παίκτες από το 14’ πρέπει να είναι ικανοποιημένη με το βαθμό. Ένα εξαιρετικό ματς, με την ισοπαλία να δείχνει δίκαιο αποτέλεσμα.


ST JOHNSTONE: Mannus, Shaughnessy, Gordon (Johnstone 74), Anderson, Tanser, Alston (Wotherspoon 68), Millar (C.Williams 60), Davidson, Craig, MacLean, Kane.
HIBERNIAN: Marciano, Ambrose, McGregor, Hanlon, Boyle, Allan (Whittaker 87), Bartley, McGinn, Stevenson, Kamberi, Maclaren (Bell 16).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.