Mε Tremarco στο 93’ το Challenge Cup η ICT


Χάρη σε ένα γκολ του Carl Tremarco στο 93’ η Inverness νίκησε 1-0 τη Dumbarton στo McDiarmid Park και κατέκτησε το δεύτερο Challenge Cup της ιστορίας της.
Δεύτερο και για τον τεχνικό της John Robertson που το είχε κατακτήσει και το 2003 με τους Highlanders.
Oι 4.602 θεατές που βρέθηκαν στο Perth δεν είδαν πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος, η αγωνία όμως ήταν στο κατακόρυφο μέχρι το τέλος. Η Dumbarton έδινε τον πρώτο της τελικό μετά από 121 χρόνια κι ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, είχε μια ευκαιρία στο 2’ με τον Grant Gallagher και δύο καλές στιγμές με τους Stuart Carswell και Iain Russell, όμως ήταν η Inverness που τελείωσε δυνατά το πρώτο μέρος με σουτ των Connor Bell και Liam Polworth τα οποία εξουδετέρωσε εύκολα ο goalkeeper των Sons, Scott Gallacher.
Σαφώς καλύτεροι στο β’ μέρος οι Highlanders είχαν δοκάρι στο 66’ με τον  Iain Vigurs, για να κερδίσουν πέναλτι στο 83’. Ο Aaron Doran σέντραρε στην περιοχή κι ο Chris McLaughlin έκανε χέρι, με τον Andrew Dallas να δείχνει την άσπρη βούλα. 
Ο Iain Vigurs ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως το απογοητευτικό του σουτ απέκρουσε ο keeper, Scott Gallacher κρατώντας όρθιους τους Sons. Στις καθυστερήσεις η Caley Thistle έχασε ακόμα μια ευκαιρία με τον Doran, για να πάρει με δραματικό τρόπο τη νίκη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. 
Ο Daniel Mackay (μια ζωή οπαδός της Inverness) που είχε μπει στο 78’ έβγαλε τη σέντρα κι ο Carl Tremarco έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.
Σκληρό για τους Sons, δίκαιο όμως το αποτέλεσμα για την ICT που πήρε το δεύτερο της Challenge Cup, τρίτο κύπελλο στην ιστορία της μετά το League Cup το 2014.
INVERNESS CT: Ridgers, Tremarco, Chalmers, Warren, Polworth, Vigurs. Oakley, Mulraney (Doran 70), Seedorf, Bell (Mackay 78), Donaldson.
DUMBARTON: Gallacher, Smith, McLaughlin Dowie, Carswell, C Gallagher (Stewart 74), Walsh (Burt 71), Hutton, Handling, Russell (Froxylias 63), Barr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.