«Spirit of Shankly» το Σάββατο στο Celtic Park

H Celtic έχει καλέσει επίσημα φίλους της Liverpool, μέλοι του γκρουπ «Spirit of Shankly» στο Celtic Park το Σάββατο στο παιχνίδι με τη Ross County.
Τους φίλους του συγκεκριμένου γκρουπ θα συνοδεύσουν επιζώντες από οικογένειες του Hillsborough για να αντιληφθούν καλύτερα το σύστημα των σειρόμενων κερκίδων που εφαρμόζεται όταν ενεργοποιούνται οι θέσεις ορθίων στο Celtic Park.
H Celtic έγινε η πρώτη ομάδα στη Βρετανία που εφάρμοσε το συγκεκριμένο σύστημα πριν δύο χρόνια, με τις θέσεις ορθίων να χωρούν γύρω στους 3.000 θεατές.
«Μετά την τρομερή τραγωδία του Hillsborough, η Celtic FC και οι οπαδοί μας είναι στο πλευρό των οικεγενειών των θυμάτων, στηρίζοντας τους στην προσπάθεια για δικαιοσύνη. Κατανοούμε ότι θα υπάρχουν πολλές απόψεις για τις σειρόμενες κερκίδες, έντονο συναισθηματικό στοιχείο, όπως μας ενημέρωσαν από το “Spirit of Shankly”. Ωστόσο είμαστε ευτυχείς να τους φιλοξενήσουμε στο σύλλογο και να τους παρέχουμε πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις μας και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας από τη λειτουργία τους» δήλωσε εκπρόσωπος της Celtic, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η επίσημη τοποθέτηση του “Spirit of Shankly”: «Μετά την τοποθέτηση μας υπερ των σειρόμενων κερκίδων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, το Spirit of Shankly (S.O.S.) δεσμεύτηκε να εξετάσει τη λειτουργία τους και να δει ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα. Μετά τη συντριπτική πλειοψηφία υπερ των σειρόμενων κερκίδων ήταν αναμενόμενο να δεσμευτούμε ότι θα μάθουμε περισσότερα. Χάρη στη γενναιοδωρία της Celtic, το SOS θα παρακολουθήσει το ματς με τη Ross County, συνοδεύομενο από φίλους οπαδούς, επιζώντες του Hillsborough και τις οικογένειες τους. Αυτό το ταξίδι θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τη λειτουργία των σειρόμενων κερκίδων, να ρωτήσουμε για την ασφάλεια και τη λειτουργία τους και μάθουμε από την εμπειρία της Celtic στο θέμα. Αντιλαμβανόμαστε ότι θα είναι μια δύσκολη και φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή για μερικούς κι είναι απόλυτα κατανοητό. Καταλαβαίνουμε ότι οι σειρόμενες κερκίδες δεν είναι για όλους κι η επίσκεψη μας δεν αποτελεί επικύρωση ούτε προαπαιτούμενο για να το συζητήσουμε στο Anfield. Aναμένουμε να ενημερωθούμε περισσότερο και ενημερώσουμε στη συνέχεια τους άλλους οπαδούς, για να συζητήσουμε γι αυτό στο μέλλον και να δούμε ποια βήματα θα κάνουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.