Steelmen για Hampden, 2-1 τη Hearts


Με ένα εντυπωσιακό γκολ του Carl McHugh στο 86’ η Motherwell νίκησε 2-1 τη Hearts και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας.
Οι Steelmen είχαν προηγηθεί στο 7’ με τον Curtis Main για να ισοφαρίσει η Hearts με πέναλτι του Kyle Lafferty στο 51’.
Η Motherwell είχε την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 1-0 επί της Dundee στο Dens Park, ενώ για τη Hearts ο 20χρονος Καναδός, Marcus Godinho, έκανε το ντεμπούτο του παιζόντας στο αριστερό άκρο της άμυνας στη θέση του τραυματία Demetri Mitchell. Στην άμυνα επέστρεψε ο John Souttar, με τους Don Cowie και David Milinkovic να χάνουν τη θεση τους στο βασικό σχήμα.
Οι 7.564 θεατές (4.000 οι οπαδοί της Hearts) που βρέθηκαν στο Fir Park είδαν τους γηπεδούχους να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα στο τρίτο λεπτό, όμως ο διαιτητής, Andrew Dallas, σφύριξε φάουλ, μιας κι ο goalkeeper, Jon McLaughlin, της Hearts είχε το χέρι του στη μπάλα όταν ο Craig Tanner την έσπρωξε στα δίχτυα.
Η Mοtherwell πήρε τελικά το προβάδισμα στο 7’, όταν ο μέσος της Hearts, Ross Callachan, άφησε απροσδόκητα τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του σε κόρνερ του Tanner. Ο keeper, McLaughlin κατάφερε να διώξει στέλνοντας τη στο δοκάρι αλλά ο Curtis Main αντέδρασε γρήγορα κάνοντας το 1-0. Δίκαιο προβάδισμα για τους Steelmen που ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος με τη Hearts να εμφανίζεται βελτιωμένη στην επανάληψη. Κέρδισε πέναλτι στο 51’ όταν ο Cedric Kipre ανέτρεψε τον Steven Naismith κι ο Kyle Lafferty, που είχε χάσει πέναλτι στο προηγούμενο ματς με την Kilmarnock ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Βορειοϊρλανδός ευστόχησε φέρνοντας το ματς στα ίσα και λίγο αργότερα παραλίγο να σκοράρει ξανά, όμως ο keeper της Well, Trevor Carson, απέκρουσε εντυπωσιακά.
Πάνω κάτω η μπάλλα από τις δύο ομάδες που έψαχναν το νικητήριο γκολ, το βρήκε η Motherwell με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Ο Christophe Berra έδιωξε με κεφαλιά στο 86’, για να έρθει από τα 23 μέτρα ο Carl McHugh να σταματήσει με το στήθος τη μπάλα και με μια ασύλληπτη βολίδα να τη στείλει στα δίχτυα. Γκολ άξιο να κερδίσει κάθε ματς κι αυτό έκανε, αφού το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
Η Mοtherwell επιστρέφει στο Hampden Park για τα ημιτελικά έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση της σε ένα ακόμα τελικό, αφού φέτος έπαιξε σε αυτόν του League Cup, χάνοντας από τη Celtic.
MOTHERWELL: Carson, Kipre, Aldred, Dunne, Cadden, Campbell, McHugh, Tait (Frear 78), Tanner (Rose 90), Main, Ciftci (Bowman 55).
HEARTS: McLaughlin, Souttar, Hughes (Amankwaa 88), Berra, Godinho, Callachan (Milinkovic 46), Adao, Cochrane, Randall (M Smith 90), Naismith; Lafferty.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.