Ήττα στην Ελλάδα για την U-17 της Σκωτίας

Η U-17 της Σκωτίας έχασε από την αντίστοιχη της Ελλάδος (εθνική παίδων όπως ονομάζουμε στην Ελλάδα τις εθνικής κάτω των 17 ετών) στο Παμπελοπονησσιακό Στάδιο. Ήταν η αυλαία του 8ο προκριματικού ομίλου στην Elite Round φάση της διοργάνωσης, που θα κρίνει ποιες ομάδες θα προκριθούν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων (UEFA European Under-17 Championship 2018) που θα διεξαχθεί στην Αγγλία τον ερχόμενο Μάιο.
Ο Γιάννης Φάκης σημείωσε στο 56’ το γκολ που έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ελληνική ομάδα που έπαιζε με 10 παίκτες από το 64’, μετά την αποβολή του Κώστα Θυμιάνη με απευθείας κόκκινη. Τα παιδιά του Βασίλη Γεωργόπουλου είχαν και δοκάρι στο 74’ δοκάρι με τον Δημήτρη Καραγιάννη. Οι Σκωτσέζοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 77’ όμως ο keeper των Ελλήνων, Χρήστος Μανδάς αντέδρασε σωστά στο σουτ του Adedapo Awokoya-Mebude ενώ στις καθυστερήσεις ο Jack Armer έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους μικρούς του Brian McLaughlin.
Στα τελικά θα προκριθούν οι 8 πρώτοι και οι 7 καλύτεροι δεύτεροι κάθε ομίλου (8 ομίλους έχει το Elite Round), ενώ στο άλλο ματς του ομίλου η Γερμανία (που είναι και το φαβορί) προηγήθηκε δύο φορές της Νορβηγίας για να μείνει στο 2-2. Το Σάββατο οι Σκωτσέζοι θα παίξουν με τη Νορβηγία και την Τρίτη θα ολοκληρώσουν τα παιχνίδια τους κόντρα στους Γερμανούς.
ΕΛΛΑΔΑ U-17: Μαντάς, Θυμιάνης, Καραγιάννης, Γκοτζαμανίδης, Μαρτίνης, Μαυρουδής, Θεοδωρίδης (54’ Βουτσάς), Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος (67’ Κωνσταντινίδης), Μούγιος, Φακής (72’ Σερπεζής).
ΣΚΩΤΙΑ U-17: Mullen, Patterson, Armer, Wilson, Cochrane (Τaylor 51), Mebude, Gilmour, Semple, Hamilton, Erhahon, Mcdonald (Ross 51).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.