Στο +10 η Celtic, που κόλλησε στο 0-0 με Dundee


Η Celtic δεν κατάφερε να ζορίσει τη Dundee, έμεινε στο 0-0 αλλά αύξησε τη διαφορά της στους 10 βαθμούς από τη δεύτερη Aberdeen.

Mε τον Scott Bain να είναι δανεικός από τη Dundee (που σημαίνει ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής) o Craig Gordon επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια της Celtic, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του τον Γενάρη. Αυτή ήταν μία από τις δύο αλλαγές που είχε η ενδεκάδα της Celtic από το 3-0 επί της Ross County το Σάββατο, ο -πρώην αμυντικός της Dundee- Jack Hendry στη θέση του Kristoffer Ajer ήταν η άλλη
Τρεις αλλαγές είχε η Dundee στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 1-1 την Κυριακή με τη Hearts, με τους Genseric Kasunga, Kevin Holt και Lewis Spence να παίρνουν τις θέσεις των Darren O'Dea, Jon Aurtenetxe και Sofien Moussa.
Η Celtic είχε την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 4’, με τον goalkeeper της Dundee, Elliott Parish, να διώχνει με το πόδι του.
Στο 11’ ήταν η σειρά της Dundee με τον Simon Murray να πιάνει το σουτ αναγκάζοντας τον Craig Gordon να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση.
Η Celtic είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 26’ όταν ο keeper Elliott Parish απέκρουσε δύσκολα ένα σουτ του James Forrest με τη μπάλα να αλλάζει πορεία, ενώ στο 27’ σε κόρνερ του Stuart Armstrong η κεφαλιά του Dedryck Boyata έφυγε άουτ.
Στην εκπνοή του ημιχρόνου όμως η μεγάλη ευκαιρία ήταν για τη Dundee με τον αμυντικό των Bhoys, Dedryck Boyata, να κάνει τάκλιν στον Roarie Deacon στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, για να διώξει στη συνέχει ο Jack Hendry.
Το πλάνο της Dundee απέδωσε στο πρώτο μέρος, η Celtic προσπάθησε να μπει δυνατά στην επανάληψη κι είχε δύο σουτ του Stuart Armstrong, ένα στο 53’ που έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ κι ένα στο 55’ που ανάγκασε τον Elliott να κάνει ακόμα μία απόκρουση.
H Dundee συνέχισε να κρατά, ο Rodgers γύρισε σε τρεις στην άμυνα περνώντας πιο μπροστά τον Callum McGregor ενώ έριξε στο ματς τους Odsonne Eduoard και Leigh Griffiths, τον δεύτερο στη θέση του Moussa Dembele.
Το μόνο που είχε να επιδείξει όμως στη συνέχεια ήταν ένα άστοχο σουτ του Olivier Ntcham στο 70’ κι ένα του Odsonne Edouard στο 80’ με τη μπάλα να αλλάζει πορεία. Αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ για τη Celtic ήταν ο πρώην αμυντικός της Dundee, ο Jack Hendry που έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ στο 87’.
Πανάξιος βαθμός για τη Dundee, μικρό το κακό για τους Bhoys που είναι στο +10 από την Aberdeen, σε μια βραδιά που περίμεναν πολλά περισσότερα.
CELTIC: Gordon, Lustig, Hendry, Boyata, McGregor, Forrest, Brown, Armstrong, Rogic (Ntcham 66), Sinclair (Edouard 66), Dembele (Griffiths 65).
DUNDEE: Parish, Meekings, Caulker, Kasunga, Holt, Deacon (Moussa 66), Kamara, O'Hara, Spence, McGowan (Wighton 87), Murray (Leitch-Smith 77).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.